Vegoburgare med aubergine och halloumi

Serverar: 4 portioner

En enkel och god vegetarisk burgare får du av grillad aubergine, halloumi och pesto.

Ingredienser

  • 4 msk turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 körsbärstomater
  • 1 aubergine
  • 250 g halloumiost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 glutenfria hamburgerbröd
  • Olja och smör till stekning
  • salladsblad
  • Pesto
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Peston: Mixa basilika och solrosfrön. Blanda i oljan. Blanda i den rivna osten för hand.
    2. Blanda yoghurten med citronsaften. Dela tomaterna. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva halloumiosten. Dela brödet. Fräs tomaterna i olja ca 1 minut.Pensla aubergineskivorna med olja och grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta upp på ett fat. Salta och peppra.
    3. Hetta upp smöret i en liten panna. Stek halloumiskivorna gyllenbruna på båda sidor, ca 1 minut. Rosta hamburgerbrödet,½ bröd per person.
    4. Toppa brödhalvorna med yoghurt, salladsblad, aubergine, halloumi, pesto och tomater. Fäst gärna med cocktailpinnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben