Vetebullar

Serverar: 40 portioner

Grundrecept på bullar, kan fyllas med kanel, kardemumma, vanilj eller kakao!

Ingredienser

  • 150 gram margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 gram smör
  • 4 msk socker
  • 1 msk kanel, eller
  • 0,5 msk vaniljsocker, eller
  • 1 msk kakao, eller
  • 0,5 msk kardemumma
  • Topping
  • 1 st ägg
  • 1 dl pärlsocker, eller
  • 1 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Gör först degen: Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur. 2. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över mjölkblandningen, Rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma. 3. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. 4. Rör ihop smör, socker och valfri smaksättning till fyllningen. 5. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär 20 bullar av varje del. 6. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter. 7. Sätt ugnenn på 225 grader. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och/eller hackad mandel. 9. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ohsally 6 oktober 2009

    Tack så mycket för ett bra recept, det gick hem hos 8 åringen här hemma.

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben