Vetekaka med mandelgömmor

Serverar: 24-28 portioner

Gott och enkelt! Långpannebröd som skärs i bitar!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 krm salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 25 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 1-2 droppar bittermandelolja
  • Garnering
  • 2 msk pärlsocker
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, socker, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
    3. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut eller tryck ut degen på bakpappersklädd långpanna, ca 30¤40 cm.
    4. Fyllning: Riv mandelmassan, blanda med smör och bittermandelolja.
    5. Gör gropar i degen med fingrarna och klicka i fyllningen över hela degen. Täck med bakpapper och sedan bakduk och låt jäsa 20- 30 minuter.
    6. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 225 grader. Skär kakan i rutor!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben