Vetesallad med ceasardressing

Serverar: 4 portioner

Ser mycket god ut. Roligt att kunna variera olika sallader.

Ingredienser

  • 4 portioner matvete
  • 200 g kålrot
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g skalade räkor (250 g oskalade)
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk hackad basilika
  • 150 g tonfisk (avrunnen vikt)
  • Ceasardressingen
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 6 sardellfiléer
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk vinäger
  • 2 äggulor
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka matvetet. Gör som de säger på paketet. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.
    2. Skala kålroten och skär sockerbitsstort. Koka 1 minut. Inte mer, den ska fortfarande vara knaprig. Låt rinna av.
    3. Skölj tomaterna. Skala räkorna. Hacka persilja och basilika.
    4. Fixa dressingen: Lättast i en mixer. Då är det bara att ösa ner samtliga ingredienser och köra tills det blir en jämn sås.
    5. Om du är mer för handarbete så börjar du med att riva parmesanen och sedan mosa sardellerna ordentligt med en gaffel.
    6. Blanda rivet och moset med senapen, vinägern och äggulorna. Vispa ner olivoljan så att det blir en hyfsat slät sås. Smaka av med salt och peppar.
    7. Blanda matvetet med hälften av dressingen i en skål.
    8. Vänd ner kålrotsbitarna, tomaterna, räkorna, det gröna hacket och tonfisken. Servera med bröd och resten av dressingen för den som vill ha mer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben