Får du inte tag i pak choi passar även vitkål i denna rätt. För färgens skull kan man ta i lite spenat också. Den här rätten är också god kall dagen efter om det skulle bli mat över.
Ingredienser
2 morötter
300 g rättika
200 g pak choi
70 g salladslök
150 g champinjoner
500 g fläskfärs
1 tsk fisksås
1 tsk socker
3 msk fisksås
1 msk socker
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
3 msk rödvinsvinäger
Risnudlar till 4 personer
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Skala och skär morötter och rättika i korta, tunna stavar.
Strimla pak choi och salladslök. Skär champinjoner i fjärdedelar.
Stek champinjonerna i en stekpanna på hög värme i 2 minuter. Tillsätt fläskfärs och stek i ytterligare 5 minuter.
Häll över 1 tsk fisksås, 1 tsk socker, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda om. Tillsätt pak choi och salladslöken i pannan och stek i ytterligare 3 minuter under omrörning.
Halvera, kärna ur och finhacka chili. Blanda chilin med pressad vitlök, 3 msk fisksås, rödvinsvinäger, 1 msk socker och 0,75 dl vatten i en liten skål.
Tillaga risnudlar enl anvisning på förpackningen. Häll av nudelvattnet och blanda nudlarna med morötter, rättika, färsblandningen och dressingen på ett stort fat.
Klart att servera.