Vietnamesisk nudelsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Får du inte tag i pak choi passar även vitkål i denna rätt. För färgens skull kan man ta i lite spenat också. Den här rätten är också god kall dagen efter om det skulle bli mat över.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 300 g rättika
  • 200 g pak choi
  • 70 g salladslök
  • 150 g champinjoner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • Risnudlar till 4 personer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötter och rättika i korta, tunna stavar. Strimla pak choi och salladslök. Skär champinjoner i fjärdedelar. Stek champinjonerna i en stekpanna på hög värme i 2 minuter. Tillsätt fläskfärs och stek i ytterligare 5 minuter.
    2. Häll över 1 tsk fisksås, 1 tsk socker, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda om. Tillsätt pak choi och salladslöken i pannan och stek i ytterligare 3 minuter under omrörning.
    3. Halvera, kärna ur och finhacka chili. Blanda chilin med pressad vitlök, 3 msk fisksås, rödvinsvinäger, 1 msk socker och 0,75 dl vatten i en liten skål. Tillaga risnudlar enl anvisning på förpackningen. Häll av nudelvattnet och blanda nudlarna med morötter, rättika, färsblandningen och dressingen på ett stort fat. Klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben