Vietnamesisk soppa med sting

Serverar: 4-5 portioner

En sagolik buljongsoppa med champinjoner och grönsaker. Passar utmärkt som förrätt. Vill man ha en matigare soppa kan man lätt blanda i lite stekt kött och/eller risnudlar.

Ingredienser

  • 1-2 mycket små starka thaichilipeppar eller 1 liten jalapeño
  • 1 burk konserverade groddar
  • 4 fint skurna salladslökar
  • 1 liten tunt skivad rödlök
  • 1 liten skalad morot
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 5 färska champinjoner
  • Buljong av 1 liter vatten + 2 tärningar hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Strimla och kärna ur chilin (tvätta händerna noga efteråt). Häll av vattnet på böngroddarna. Skär salladslöken fint på snedden. Skiva rödlöken fint. Skär moroten i ytterst smala och fina, långa strimlor. Hacka koriandern och skiva champinjonerna.
    2. Blanda allt i en gryta tillsammans med vatten och buljongtärningar. Låt koka 15 minuter.
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben