Vild kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Viltgryta som går fort att göra.

Ingredienser

  • 1 kyckling i delar ca1,2 kg eller 1 påse kycklingfilé
  • 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk soya
  • ev. hela champinjoner
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen i smör.
    2. Blanda saft, vatten, crème fraiche, buljongtärning, enbär, timjan och soya. Lägg i kycklingen och låt puttra under lock ca 10 minuter.
    3. Servera med ris eller potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    SaraFreij 14 november 2008

    Jättegott!! Vi gör denna ofta både till vardags och som bjudmat. Jag brukar dekorera med färsk timjan och några hela enbär på, det ser lite extra festligt ut!!

    Lennart_58 2 september 2009

    En gryta som är både närande mättande o som verkligen är god, passar såväl vardag som helgdag, tackar för den, å så poängen förstås, 5st, fattas bara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben