En god gryta med mycket smak.
Ingredienser
Ca 750g grytbitar av älg eller nöt
3 msk margarin
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 liter vatten
1-2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
2 tsk krossade enbär
1 1/2 tsk timjan
Ca 15 små scharlottenlökar
5 morötter
3 msk mjöl
1 1/2 dl grädde
2 tsk soja
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk rödvinsvinäger
Hackad persilja
Instruktioner
- Bryn grytbitarna. Lägg över i en gryta.
Krydd med salt och peppar. Tillsättvattnet, buljongtärning,lagerblad, enbär och timjan.
Koka på svag värme i 60 minuter tills köttet är nästan mört.
- Skala lök och morötter.Skär morötterna i bitar.
Lägg över i grytan. Koka tills köttet är mört, ca 20 minuter.
- Red av med mjöl och grädde.
Koka upp och låt koka ca 5 minuter.
Smaka av med soja, gelé och vinäger.
Strö över hackad persilja.
- Servera med kokt potatis och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Njut av viltkött
Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...
Ja här går det vilt till vid spisen när denna rätt tillagas, får hålla undan alla som vill äta innan det ens är klart. Vilken underbar arom vid tillagningen, ummm, du får full pott i poäng och ett stort tack för detta recept.