Mycket god gryta på tex älgkött, men tar lite tid
Ingredienser
1 kg stek av ren hjort eller älg
11/2 tsk salt
Marinad
3 dl rött vin
1/2 dl vinätticka
11/2 msk matolja
1 gul lök
1 sellerirot
8 vitpepparkorn
Enbär
Timian
Ingefära
3 dl grädde
1 msk castelloost
2 msk smör
2 msk mjöl
Salt
Peppar
250 g smålök
250 g champinjoner
Instruktioner
- Låt köttet koka i marinaden 11/2 -2 timmar.
- Serveras med lingonsylt.
- Sås:
Smält smöret. Vispa ner mjölet så det blir fritt från klumpar. Blanda ner grädden och osten. Stek och dela champinjoner och smålök och blanda i såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Njut av viltkött
Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...