Viltgryta

Mycket god gryta på tex älgkött, men tar lite tid

Ingredienser

  • 1 kg stek av ren hjort eller älg
  • 11/2 tsk salt
  • Marinad
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 dl vinätticka
  • 11/2 msk matolja
  • 1 gul lök
  • 1 sellerirot
  • 8 vitpepparkorn
  • Enbär
  • Timian
  • Ingefära
  • 3 dl grädde
  • 1 msk castelloost
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g smålök
  • 250 g champinjoner
  • Instruktioner

    1. Låt köttet koka i marinaden 11/2 -2 timmar.
    2. Serveras med lingonsylt.
    3. Sås: Smält smöret. Vispa ner mjölet så det blir fritt från klumpar. Blanda ner grädden och osten. Stek och dela champinjoner och smålök och blanda i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben