Viltgryta

Som tillbehör till grytor och annat är det gott med lätt kokta eller ungsbakade paprikor fyllda med kryddigt ris.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg eller rådjur
  • 2 lagerblad
  • 4-5 enbär krossade
  • 1 1 /2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 gula lökar
  • 3-4 morötter
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    Bryn köttet och lägg över i en gryta. Tillsätt lagerblad, enbär, salt och peppar. Späd med buljong och låt koka sakta i 30 minuter. Skala och dela lök och morötter och lägg i grytan. Sjud ytterligare 30 minuter. Red med mjöl utrörd i grädde. Späd med buljong eller vatten om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 8 februari 2009

    Lagade gryta idag på hjortbitar, hade inte lika mkt lök, tog en halv stor gul och en medium röd lök, samt tre klyftor vitlök. Det är så gott med gryta, och bäst är den dagen efter... Tack för ett bra grundrecept!

    Relaterade Artiklar

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben