Viltgryta

Serverar: 8 portioner

En underbart god gryta! Arla Kökets crème fraiche gourmet karljohan, timjan och citron smak är klockren i denna rätt.

Ingredienser

  • 1,2 kg grytbitar av älg eller nötkött
  • 3 dl rödvin
  • 4 dl Arla kökets crème fraiche gourmet karljohan, timjan och citron
  • 6 msk vilt- och kantarellfond
  • 20 st krossade enbär
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 dl vinbärsgelé
  • 3-4 gula lökar
  • Smör
  • 1 msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och géle i en gryta.
    2. Skala och grovhacka löken.
    3. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna.
    4. Lägg över i grytan och låt koka under lock ca 1 1/2 tim.
    5. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min.
    6. Servera med kokt potatis, gelé, smörstekt svamp och purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben