En underbart god gryta! Arla Kökets crème fraiche gourmet karljohan, timjan och citron smak är klockren i denna rätt.
Ingredienser
1,2 kg grytbitar av älg eller nötkött
3 dl rödvin
4 dl Arla kökets crème fraiche gourmet karljohan, timjan och citron
6 msk vilt- och kantarellfond
20 st krossade enbär
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé
3-4 gula lökar
Smör
1 msk majsstärkelse
Instruktioner
- Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och géle i en gryta.
- Skala och grovhacka löken.
- Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna.
- Lägg över i grytan och låt koka under lock ca 1 1/2 tim.
- Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min.
- Servera med kokt potatis, gelé, smörstekt svamp och purjolök.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Njut av viltkött
Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...