Viltgryta med grönpeppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Godast på älgkött, en riktigt härlig gryta att gotta sig med tillsammans med gäster. Spännande smak med grönpeppar och svamp.

Ingredienser

  • 500 g benfritt älgkött (grytbitar, bog, stek eller skav)
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 ½ msk soja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 dl buljong (gärna viltfond)
  • 125 g trattkantareller( kantareller eller blandsvamp )
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Bryn det i lite av smöret och ta sedan ur det ur stekgrytan. Skala och hacka löken. Fräs den i smör. Tillsätt köttet, grönpeppar, soja och salt. Pudra över mjölet eller rör ut det i lite buljong innan det tillsätts. Låt grytan puttra under lock 20 min.. Hacka den rensade svampen och fräs den i stekpanna. Ha i grädden i köttgrytan och sjud upp. Smaka av med ev. mera kryddor och rör sist ner svampen innan du serverar.
    2. Passar bra till både kokt, pressad potatis eller ris. Servera med en sallad med ingredienser efter vilken tid på året du serverar grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben