Viltgryta med kål

Serverar: 4 portioner

Viltsmaken gör kålgrytan till nåt annorlunda och det här blir en rätt som utmärkt bra duger att bjuda gäster på. Köttet blir mört och får en extra smaksensation om man offrar lite rödvin till spädning mot slutet.

Ingredienser

  • 1 kg bog av älg eller ren
  • 2 lökar
  • ½ litet kålhuvud
  • 2-3 msk matfett
  • 4 tomater
  • 2 tsk salt
  • 6-8 vitpepparkorn
  • 6-8 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 kryddmått mejram
  • 5 dl vatten
  • 1½ dl rödvin
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i stora tärningar.
    2. Skiva löken och skär kålen i strimlor.
    3. Bryn kål och lök lätt i hälften av matfettet och därefter köttet vackert brunt i resten av fettet.
    4. Varva kål, lök och kött med klyftade tomater i en gryta och fördela samtidigt kryddorna jämnt.
    5. Slå på vattnet och låt grytan puttra försiktigt under lock ca 1 timma. Tillsätt rödvinet mot slutet.
    6. Servera med kokt potatis och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben