Vinbärspaj under kokostäcke

Serverar: 6-8 portioner

Detta är en härligt frisk och somrig paj. Det goda och knäckiga täcket av kokosflingor balanserar de syrliga bären utmärkt. Perfekt att servera efter en god middag!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • Ca 500 g färska eller halvfrusna vinbär, röda eller svarta
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Kokostäcke
  • 50 g smält smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, mjöl, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Du kan även arbeta ihop degen för hand.
    2. Kavla ut degen så att den passar en springform, 24-25 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och nagga den med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Gör fyllningen: Blanda bär, socker och potatismjöl. Fördela bären i pajskalet.
    4. Gör kokostäcket. Smält smöret i mikron eller i kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kokos och smält smör i sockersmeten.
    5. Bred kokostäcket över bärblandningen. Grädda pajen 25-30 minuter eller tills kokosen fått fin färg.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben