Vinkokta äpplen
...en riktig god och gammeldags festefterrätt...
Ingredienser
8 äpplen
Lag
5 dl enkelt rödvin
2 dl socker
Skal av 1 apelsin
1 liten kanelstång
3 kryddnejlikor
Instruktioner
Skala äpplena men låt gärna skaftet sitta kvar.
Ställ dem tätt i en låg vid kastrull. Koka upp vin, socker, apelsinskal och kryddor.
Häll lagen över äpplena och låt dem koka nästan mjuka.
Låt dem kallna i lagen, gärna över natten.
Serveras med lättvispad grädde.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Vinkokt baconlindad smålök
5
30 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!