Vinkokta äpplen med mandelmasseglass

Serverar: 8 portioner

Underbar och lättgjord efterrätt!

Ingredienser

  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 msk strösocker eller honung
  • 1 liten bit kanelstång
  • 3-4 stora äpplen
  • 5 dl vaniljglass (valfri sort)
  • 30 gr mandelmassa
  • Havreflarn
  • Instruktioner

    Koka vin, vatten, socker/honung och kanelstång tills 2/3 återstår. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg i en låg, vid kastrull. Slå den silade hopkokta vätskan över och sjud i några minuter tills äppleskivorna har mjuknat men fortfarande har spänst. Låt dem rinna av och varva skivorna i portionsformar eller i en större form. Låt glassen mjukna något, blanda ned mandelmassan och frys om igen. Stjälp upp äppleformarna/formen. Servera med glass och ett frasigt havreflarn. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben