Vinterminestrone med parmesankräm

Serverar: 4 portioner

God och värmande soppa - byt morot och palsternacka mot svartrot, rotselleri eller jordärtskocka om du vill.

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • ½ vitkålshuvud
  • 2 gula lökar
  • 200 g köttfärs
  • 200 g rimmat fläsk, tärnat
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • 1½ liter svampbuljong
  • 2 msk oregano
  • 2 msk timjan
  • 100 g pasta
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl parmesan, riven
  • Instruktioner

    1. Tärna rotfrukterna, strimla vitkålen och löken. Fräs sedan färs och fläsk i en stor kastrull.
    2. Lägg i övriga ingredienser utom pasta, crème fraiche och parmesan i kastrullen och koka ca 20 minuter.
    3. Lägg i pastan och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda crème fraiche med riven parmesan och toppa soppan.
    5. Tips! Byt morot och palsternacka mot svartrot, rotselleri eller jordärtskocka om du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben