Vitkålssallad med äpple, morot och solrosfrön

Serverar: 4 portioner

Kan med fördel även användas som pizzasallad.

Ingredienser

  • 2 msk solrosfrön
  • 4 dl vitkål
  • 3 äpplen
  • 1,5 dl grov riven morot
  • 1 msk kallpressad olja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk basilika
  • Instruktioner

    Finriv ett av äpplena och blanda med vinäger, olja, honung, solrosfrön och basilika. Låt denna blandning dra i 30 -60 minuter. Finstrimla eller grovriv vitkålen, grovriv äpplena och morötterna. Blanda ner i dressingen. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nette-pette 20 mars 2010

    Mycket god sallad, den enda variant sonen vill ha numera...Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben