Vitlöks- och chiliräkor i olivolja

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Riktigt god förrätt som min kära far lärt mig. Väldigt enkel att tillaga också. Går att variera styrkan ganska enkelt också, både vad gäller vitlök och chili.

Ingredienser

  • 88 räkor, helst handskalade
  • 6-8 vitlöksklyftor
  • 1-2 röda chilipepparfrukter
  • 8 ½ - 9 dl olivolja
  • 120 g parmesanost (fint riven)
  • 8 stora skivor vitt bröd (Baguette eller ciabatta brukar jag använda)
  • Svartpeppar (grovmalen från kvarn helst)
  • 4 persiljekvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Börja med att hetta upp en stekpanna. Hacka under tiden upp chili och vitlök väldigt fint. När pannan är riktigt varm så häll i 0,5-1 dl olivolja och låt den bli varm. Häll i vitlök och chili, låt steka i ca 1-2 minuter (viktigt att det inte steker för länge, då blir vitlöken bränd och smakar inget bra).
    2. Dela upp detta i fyra små ugnsfasta skålar. Lägg i räkor (20 stycken i varje skål) och häll på olivolja så att det knappt täcker alltsammans. Strö över parmesanosten och ställ detta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills det har fått fin färg. Strö/mal lite svartpeppar över.
    3. Garnera med två räkor och en persiljekvist på varje. Servera med brödet på sidan om. Observera att skålarna blir oerhört varma, så var försiktiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben