Vitlökskryddad fläskkarré med ratatouille

Serverar: 6 portioner

Favoritkött, den här fläskkarrén ska bakas i ugnen två gånger. Första gången för att steka färdig och andra gången för att gratineras med örtsmör. Ratatouille, grönsaksröra, är gott till liksom kokt potatis.

Ingredienser

  • 1½ kg fläskkarré
  • 1½ msk ströbröd
  • Örtsmör
  • 40 g rumsvarmt smör
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ tsk torkad körvel
  • ½ tsk torkad dragon
  • ½ tsk finahckad persilja
  • Ratatouille
  • 300 g aubergine
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Tillbehör
  • kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt och lägg det i en ugnssäker form. Ugnsstek till en innertemperatur på 70°. Det tar ca 1 timme.
    2. Ratatouille: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär aubergine, zucchini och paprika i lite större tärningar. Fräs löken i olivolja. Lägg i aubergine, zucchini, paprika och krossad tomat. Pressa ner vitlöken och krydda med timjan, lagerblad, salt och peppar. Låt småputtra i 30 minuter. Hacka basilikan och rör ner före servering.
    3. Öka ugnstemperaturen till 275° och sätt på “grill”. Skiva upp köttet och lägg i en form. Skala och hacka löken till örtsmöret. Blanda lök, smör och senap och pressa ner vitlök. Bred örtsmöret på köttet, strö över ströbröd och gratinera under grillvärme tills smöret smält.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (1)

    Snuttivonfesen 22 oktober 2008

    Favoritkött!! Håller med dej!!! Detta ska vi prova ikväll - låter så himla gott!!! Tack för tipset! Måste nog titta på fler av dina recept......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben