Vitlökskyckling med kålfräs, örtbuljong och rostad tomat

Serverar: 4 portioner

Ett av många underbara sätt att ta tillvara säsongens goda kål.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1/4 kruka färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 tomater
  • Örtbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl koncentrerad kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 1/4 kruka timjan
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • Kålfräs
  • 400 g vitkål och/eller savojkål
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk honung
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Bryn kycklingen i oljan med krossade vitlöksklyftor och repade timjanblad. Salta och peppra. Lägg över allt i en ugnssäker form när kycklingen är gyllenbrun runt om.
    3. Skölj, halvera och stek tomaterna hastigt i kycklingpannan. Lägg över dem i ugnsformen. Stek i ugnen 15-20 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 66 grader.
    4. Örtbuljong: Hacka lök och vitlök grovt. Fräs löken hastigt i oljan i en kastrull. Häll på kycklingfond och vatten, koka 5 minuter. Tillsätt timjan, persilja och grädde. Mixa till en jämn och grön buljong med en stavmixer. Smaka av med citronjuicen.
    5. Kålfräs: Grovstrimla och fräs kålen hastigt i smör, olja och honung. Salta och peppra.
    6. Servera kycklingen på en bädd av kål i djupa tallrikar. Häll örtbuljongen runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben