Vitlöksmarinerade kycklingtärningar

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Ursprungsreceptet är egentligen vitlöksmarinerade kycklingfiléer som steks i ugn. Här är det tärnad kyckling som bryns i stekpanna som gäller.

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk soja
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Tärna köttet i större bitar. Lägg i påse. Pressa vitlöksklyftorna i påsen. Häll på sojan och rapsoljan. Blanda.
    2. Tillslut påsen med en klämma eller liknande, lägg påsen i kylskåpet och låt marinera i 2 timmar.
    3. Hetta upp en stekpanna, ta fram kycklingtärningarna och bryn köttet i marinaden. Efterstek i ca 10-15 minuter tills köttet är genomstekt.
    4. Servera med ugnsbakade potatisklyftor, ostkräm och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben