Vitlöksmarinerade lammspett med fransk bönsallad och getostkräm

Serverar: 4-6 portioner

Franska sommarsmaker med lamm, vitlök och örter.

Ingredienser

  • 1 kg lammytterfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 150 g chévreost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Bönsallad
  • 150 g haricots verts
  • 1 burk kikärter, 400g
  • 1 burk borlottibönor, 400g
  • 1½ msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2/3 dl olivolja
  • 2-3 tomater
  • 1 påse rucola, 80g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bönsallad: Sänk ner haricots verts i kokande saltat vatten, blanchera ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Skölj kikärter och borlottibönor i ett durkslag.
    2. Blanda senap, riven vitlök, honung och vinäger i en skål. Vispa i olivolja till en tjock dressing. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna. Blanda haricots verts med kikärter, borlottibönor och dressing. Vänd in rucola och tomat vid servering.
    3. Skär köttet i bitar, lagom stora att trä på spett. Skala och finhacka vitlöken. Marinera köttet i vitlök, örter, 2 msk olivolja i minst 30 minuter. Låt gärna köttet marinera över natten i kyl.
    4. Smula sönder osten i en bunke, mixa tillsammans med yoghurt till en slät kräm med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
    5. Salta, peppra och trä köttet på spett. Grilla runtom ca 15 minuter. Servera köttet med bönsalladen och getostkrämen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben