Vitlöksmarinerade tomater

Gott till höstens grytor.

Ingredienser

  • 10 tomater
  • Marinad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk torkad basilika
  • Färska basilikablad
  • Ca 1½ dl fin olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 80 grader. Skiva tomaterna i fyra klyftor. Lägg tomatklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in dem i ugnen i ca 12 timmar. Låt ugnsluckan stå på glänt - ta hjälp av t ex en träsked.
    2. Vänd tomaterna ibland och passa dem så att de inte bränns. Varva tomater, hela vitlöklyftor och basilika i en burk. Häll på olivolja så att det täcker. Låt stå i ca 2 veckor, då är de klara. Hållbara i flera månader. Användes istället för soltorkade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben