Vitvinssås

Ingredienser

  • 1 skalad, finhackad schalottenlök
  • ca 1 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2-1 dl musselbuljong (recept finns i Kokboken)
  • ca 25 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • (1-2 msk maizenaredning för ljusa såser)
  • Instruktioner

    Fräs den finhackade löken blank i smöret, men låt den inte ta färg. Häll på och låt vinet koka ihop, så att knappt hälften blir kvar. Tillsätt grädden och koka ner den med vinet till hälften. Vispa i och smaka av med musselbuljong. Vispa till sist i smöret och smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizenaredning om såsen verkar tunn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben