Vitvinssås

Serverar: 6-8 portioner

Brukade tidigare alltid köpa pulversås när jag skulle tillaga vitvinssås. Detta recept slår alla pulversåser jag provat

Ingredienser

  • 2 scharlottenlökar
  • 4 msk smör
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 1½-2 dl vitt vin
  • 3-4 dl vatten
  • 3-4 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Instruktioner

    Fräs löken i smöret så den blir mjuk. Strö på mjölet och fräs en liten stund. Häll i vinet under vispning så att mjölet löser sig. Tillsätt vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och rör om. Koka i några minuter, tillsätt salt och peppar. Klipp dill över såsen innan servering

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 24 september 2009

    Har gjort din sås idag. Den var god, så den kommer säkert att göras om vid ett annat tillfälle...

    holmquistcassi 3 januari 2013

    Tack för ett enkelt och mycket gott recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben