Vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Enkelt och fantastiskt gott.

Ingredienser

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/4 syrligt äpple
  • 25 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk fiskfond
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och finhackat äpple i smöret, svag till medelvärme tills löken och äpplet är mjukt och transparent.
    2. Slå i vinet låt koka 5 minuter. Tillsätt fiskfond och vispgrädde.
    3. Låt koka till simmig konsistens, ca 20 minuter.
    4. Mixa med stavmixer till slät sås.
    5. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    123Linnea 16 januari 2009

    Hej! Det låter gott! Jag brukar aldrig göra annan fisk än sej, lax och rödspätta. Nu vill jag prova gös.Finns det i fiskdisken året om? 123Linnéa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben