Whiskymarinerad fläskkarré

Serverar: 6 portioner

Äppeljuice, rosmarin och whisky sätter fin smak på fläskkarrén.

Ingredienser

  • 1,2 kg benfri fläskkarré
  • Smör till bryning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 20 katrinplommon
  • Whiskymarinad
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk hackad försk rosmarin
  • ½ dl whisky
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Gräddsås
  • 4 dl sky
  • Köttbuljong i tärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • Tillbehör
  • Några kvistar rosmarin
  • Kokt potatis
  • Lättkokta morotsslantar
  • Instruktioner

    1. Dela fläskkarrén på längden. Blanda ingredienserna till marinaden i en kraftig plastpåse. Lägg i köttet och marinera 2-4 timmar.
    2. Hetta upp smöret i en stekgryta och bryn köttbitarna så att de får fin färg. Salta och peppra.
    3. Skala och grovhacka löken, lägg löken i grytan och häll över marinaden. Stick in en köttermometer och stek sakta under lock tills termometern visar 75º, ca 45 minuter.
    4. Lägg i katrinplommonen när det återstår ca 5 minuter av stektiden. Tag upp stekarna och katrinplommonen, håll dem varma.
    5. Sila skyn och mät upp 4 dl sky + buljong. Häll blandningen i grytan.
    6. Vispa ut mjölet i grädden och häll ner i den heta skyn. Låt såsen småkoka ett par minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    7. Skär upp stekarna i 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg upp på fat med katrinplommon och garnera med rosmarin.
    8. Servera med potatis, sås och lättkokta morotsslantar.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben