Whoopies med limefyllning

Serverar: 30 portioner

En whoopie är två mjuka kakor (tänk muffins) som är fyllda med frosting. Whoopies går bra att variera i det oändliga och är buslätta att göra!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3½ dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl pressad citron
  • 1 dl mjölk
  • Limefrosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Ca 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk limesaft
  • Rivet skal från 1 lime
  • 50 g kall Philadelphiaost
  • Eventuellt lite extra florsocker
  • Garnering
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smörsmeten. Avsluta med att blanda i citron och mjölk.
    3. Klicka eller spritsa ut smeten i klickar stora som en femkrona och ca 1 cm tjocka. Strö över kokosen. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
    4. Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och luftigt, ca 5 minuter. Tillsätt limesaft, limeskal och Philadelphia och vispa till en jämn smet. Tillsätt mer florsocker om smeten är för lös.
    5. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa ut en klick på en whoopiehalva. Tryck ihop med den andra till en dubbelkaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben