Willes päronkaka

Serverar: 5-6 portioner

Päronen bör vara mogna och inte alltför hårda. Du kan också laga pajen på burkpäron.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 5 päron
  • 2 dl röda vinbär, färska eller frysta
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 100 g riven mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Blanda mjöl och socker. Smula ner fettet och tillsätt ägget och arbeta snabbt samman degen. Låt den vila kallt en stund.
    3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda ca 15 minuter.
    4. Kärna ur, skala och skär päronen i halvor. Lägg vinbären i botten på formen och lägg päronen ovanpå.
    5. Vispa upp äggen lätt med mjölken och blanda ner mandelmassan.
    6. Häll smeten över päronen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills äggsmeten har stelnat och pajen fått fin färg.
    7. Servera med lättvispad grädde, glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben