Wok

Serverar: 4-6 portioner

Vi var så sugna på något gott och jag som VV ville ha det magert. Vi plockade ihop lite allehanda och snacka om gott!

Ingredienser

  • 400 g nudlar
  • 1 fläskfilé
  • 2 dl vitkål
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • ½ purjolök
  • 1 burk strimlade bambuskott
  • 1 milda mat extra 4%
  • Några broccolibucketter
  • 3 tomater
  • 6 ringar ananas
  • 2 bananer
  • 1 paprika
  • Kryddor
  • Kinesisk soya
  • Flytande margarin
  • Ev lite vatten
  • Instruktioner

    1. Skär filén i lagom bitar, krydda och fräs i lite flytande margarin. Krydda och lägg undan den.
    2. Strimla vitkål, morötter, paprika, purjolöken och löken i lagom bitar. Till morötterna och kålen använde jag en "banjo".
    3. Fräs i woken ned lite flytande margarin. Lägg i broccolin och fräs till det är klart. Häll ev. i lite vatten om det behövs.
    4. Koka nudlarna enligt förpackningen.
    5. Strimla paprikan och skär bananerna, tomaterna och ananasringarna i lagom bitar.
    6. Lägg i när grönsakerna är lagom mjuka. Lägg ned köttet och nudlarna. Häll på milda mat.
    7. Rör runt och smaka av. Ev. mera kryddor. Låt bli varmt.
    8. Klart! Vi tog soya bredvid då vi inte visste om barnen åt med soya men det gjorde de.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben