Wok med räkor

Serverar: 4 portioner

Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker. Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!

Ingredienser

  • 300 g risnudlar
  • 1 kg räkor med skal
  • 300 g broccoli
  • 200 g grön sparris
  • 1 gul paprika
  • 5-10 salladslökar beroende på storlek
  • 200 g cocktailtomater
  • Woksås
  • 1 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta, kan uteslutas
  • 2 msk olja, att steka / woka i
  • Instruktioner

    1. Lägg nudlarna i blöt i kallt vatten i 20 minuter.
    2. Skala räkorna.
    3. Skölj broccolin och låt den rinna av på hushållspapper. Bryt loss små buketter. Skär sparrisen i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär löken i bitar. Skölj och halvera tomaterna.
    4. Ta upp nudlarna från vattnet och låt dem droppa av i ett durkslag.
    5. Såsen: Blanda samman sirap, soja, ingefära och vitlök.
    6. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Lägg i broccolin och fräs den. Nudlarna och sparrisen läggs i och fräses. Därefter läggs paprika och lök i och får fräsa med. Tillsätt räkorna, tomaterna och sirapsblandningen och låt fräsa med tills det är varmt.
    7. Servera genast, eventuellt med en bit bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Räkor
    Här presenteras ett av alla underbar skaldjur varje dag denna vecka, m...

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Tänk snålt - kalorisnålt!
    En vuxen kvinna med stillasittande arbete bör göra av med 1800 kcal/dy...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben