Wokad biff med svamp

Serverar: 4 portioner

Biff och svamp - en oslagbar kombination!

Ingredienser

  • 500 g nötkött, t.ex. fransyska eller filé
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk ostronsås
  • 2-3 tsk chiliflingor
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk olja
  • 300 g skivade färska champinjoner
  • 2½ dl löst packad helig basilika
  • Instruktioner

    1. Kyl köttet i frysen i 30 minuter. Skiva det sedan tunt och skär det i strimlor.
    2. Lägg köttet i en skål och tillsätt vitlök, ostronsås, chili och fisksås. Rör om väl så att köttet täcks av marinad.
    3. Marinera 5 minuter.
    4. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna och häll i 1 msk olja. Lägg i köttet när oljan är mycket het och woka på hög värme, 1 minut.
    5. Tag upp köttet från woken och ställ åt sidan. Häll resten av oljan i woken och tillsätt svampen när oljan är het. Woka på hög värme, 2 minuter.
    6. Lägg tillbaka köttet i woken tillsammans med hälften av basilikan och woka 30 sekunder.
    7. Lägg över på ett serveringsfat och strö över resten av basilikan. Servera rätten varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben