Biff och svamp - en oslagbar kombination!
Ingredienser
500 g nötkött, t.ex. fransyska eller filé
1 msk finhackad vitlök
1 msk ostronsås
2-3 tsk chiliflingor
1 tsk fisksås
2 msk olja
300 g skivade färska champinjoner
2½ dl löst packad helig basilika
Instruktioner
- Kyl köttet i frysen i 30 minuter. Skiva det sedan tunt och skär det i strimlor.
- Lägg köttet i en skål och tillsätt vitlök, ostronsås, chili och fisksås. Rör om väl så att köttet täcks av marinad.
- Marinera 5 minuter.
- Hetta upp en wok eller en stor stekpanna och häll i 1 msk olja. Lägg i köttet när oljan är mycket het och woka på hög värme, 1 minut.
- Tag upp köttet från woken och ställ åt sidan.
Häll resten av oljan i woken och tillsätt svampen när oljan är het. Woka på hög värme, 2 minuter.
- Lägg tillbaka köttet i woken tillsammans med hälften av basilikan och woka 30 sekunder.
- Lägg över på ett serveringsfat och strö över resten av basilikan. Servera rätten varm.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kinesisk matlagning!
De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...