Wokad sallad

Serverar: 4-6 portioner

Ett snabbt och toppenbra sätt att woka eller snabbsteka ihop en sallad. I den här salladen är det toppat med fetaost i tärningar, men rostade nötter eller hyvlad parmesanost är också gott.

Ingredienser

  • 2 huvudsallad eller 2 påsar blandad sallad
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 200 g frysta sugar snaps eller sockerärter
  • 2 dl kokade kikärter
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
  • ½ finstrimlad chilifrukt
  • Soja eller tamari (soja från hälsokosten)
  • 100 g fetaost, gärna smaksatt med chili
  • Färska örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Fördela sallad, strimlad rödlök och halverade tomater på ett stort fat. Krydda gärna salladen med ett par droppar olivolja och balsamvinäger samt flingsalt och nymalen svartpeppar.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och snabbstek tinade sugar snaps och kikärter. Krydda med ingefära, vitlök och chilifrukt. Droppa en god soja eller tamari över alltsammans och fördela över salladsbädden.
    3. Fördela fetaosten över salladen och dekorera med färsk örtkrydda. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nya sallader!
    Pak soi Många etniska och lokala termer medför ofta förvirring när det...

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben