Ett snabbt och toppenbra sätt att woka eller snabbsteka ihop en sallad. I den här salladen är det toppat med fetaost i tärningar, men rostade nötter eller hyvlad parmesanost är också gott.
Ingredienser
2 huvudsallad eller 2 påsar blandad sallad
1 rödlök
1 ask körsbärstomater (250 g)
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
200 g frysta sugar snaps eller sockerärter
2 dl kokade kikärter
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
½ finstrimlad chilifrukt
Soja eller tamari (soja från hälsokosten)
100 g fetaost, gärna smaksatt med chili
Färska örtkryddor
Instruktioner
- Fördela sallad, strimlad rödlök och halverade tomater på ett stort fat. Krydda gärna salladen med ett par droppar olivolja och balsamvinäger samt flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och snabbstek tinade sugar snaps och kikärter. Krydda med ingefära, vitlök och chilifrukt. Droppa en god soja eller tamari över alltsammans och fördela över salladsbädden.
- Fördela fetaosten över salladen och dekorera med färsk örtkrydda. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nya sallader!
Pak soi
Många etniska och lokala termer medför ofta förvirring när det...
Gott av julskinkan
Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...
Lax, lax, lax
Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...