Räkorna i det här receptet kan bytas mot musslor.
Ingredienser
2 msk solrosolja
1 knippa salladslök i skivor
2 gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
1½ msk färsk ingefära
375 g skalade räkor eller 500 g musslor, skurna i halvor
3 msk pomeranssaft, eller 2 msk apelsinsaft + 1 msk citronsaft
1 msk sojasås
3 msk hackad koriander
Instruktioner
- Pomeranssaft kan vara svår att få tag i, men kan finnas i asiatiska livsmedelsaffärer. Om ni inte hittar det så använd apelsinsaft och citronsaft.
- Hetta upp en wok eller en djupare kastrull. Tillsätt oljan och låt den bli het. Lägg i den skivade salladslöken och rör runt den i ½ minut. Tillsätt chilifrukt och rör i ytterligare ½ minut. Tillsätt räkor eller musslor och snabbstek i 2 minuter. Tillsätt fruktsaft och sojasås och rör i ytterligare 1 minut. Ta woken av värmen och rör ner den hackade koriandern och servera med kokt ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...