Wokade räkor

Serverar: 2 portioner

Räkorna i det här receptet kan bytas mot musslor.

Ingredienser

  • 2 msk solrosolja
  • 1 knippa salladslök i skivor
  • 2 gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
  • 1½ msk färsk ingefära
  • 375 g skalade räkor eller 500 g musslor, skurna i halvor
  • 3 msk pomeranssaft, eller 2 msk apelsinsaft + 1 msk citronsaft
  • 1 msk sojasås
  • 3 msk hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Pomeranssaft kan vara svår att få tag i, men kan finnas i asiatiska livsmedelsaffärer. Om ni inte hittar det så använd apelsinsaft och citronsaft.
    2. Hetta upp en wok eller en djupare kastrull. Tillsätt oljan och låt den bli het. Lägg i den skivade salladslöken och rör runt den i ½ minut. Tillsätt chilifrukt och rör i ytterligare ½ minut. Tillsätt räkor eller musslor och snabbstek i 2 minuter. Tillsätt fruktsaft och sojasås och rör i ytterligare 1 minut. Ta woken av värmen och rör ner den hackade koriandern och servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben