Yoghurt- och currykyckling med mandel- och korianderris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Currykyckling.

Ingredienser

  • 3 dl naturell yoghurt
  • 6 tsk curry
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 4 msk smör
  • 6 kardemummakapslar
  • 4 dl basmatiris
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 1 dl rostade mandelspån
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Kycklingfiléerna kan gärna läggas i marinad några timmar i förväg om du har tid, så blir de extra möra.
    2. Blanda yoghurt, curry och kyckling i en skål.
    3. Halvera, skala och skiva löken. Fräs lök och kardemumma ca 5 min i smör i en panna med lock. Tillsätt riset och låt det fräsa någon minut, häll i buljongtärning och vatten. Koka upp och koka under lock tills buljongen är absorberad och riset mjukt, ca 10 min. Tillsätt mer vatten och koka lite längre om riset inte är färdigkokt.
    4. Bryn kycklingfiléerna i smör runt om. Salta och låt dem eftersteka på låg värme, gärna under lock eller i ugn 150° tills de är genomstekta och innertemperaturen är 68°.
    5. Blanda ner mandel, chili, urkärnad och hackad , och koriander i riset.
    6. Skiva upp de färdigstekta kycklingfiléerna och lägg skivorna på riset.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben