Yoghurtkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

I orginalreceptet användes jordgubbar, men jag böt ut det till hallon istället.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 gr havrekex
  • 75 gr margarin
  • 3 tsk socker
  • Fyllning
  • 3,5 dl grädde
  • 6 dl hallonyoghurt eller annan smak
  • 300 gr färskost vanilj, eller annan färskost
  • 1,5 dl socker
  • 200 gr hallon eller andra bär
  • 10 gelatinblad
  • 1/2 dl äppelsaft
  • 2 tsk lime saft
  • Garnering
  • Hallon eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Bottnet: Mosa kexen i en mixer. Smält margarinet och blanda i kexsmulorna. Tillsätt sockret. Placera bakplåtspapper på botten i en kakform med löstagbart botten. Tryck ut kexblandningen i botten av formen. Ställ i kylskåp.
    2. Fyllning: Vispa grädden, blanda i yoghurten, färskosten och sockret. Mosa bären och tillsätt i grädd-yoghurt blandningen. Sätt gelatinbladen för 10 min i kallt vatten. Blanda safterna och värm upp dem i en kastrull. Kläm ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i safterna. Låt gelatin-saft blandningen svalna lite och blanda den sedan försiktigt i grädd-yoghurt blandningen. Häll fyllningen i kakformen. Låt stelna i kylskåp över natten. Ta bort kanten från kakformen och dekorera kakan med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben