Zucchini båtar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fylld zucchini som serveras antingen som förrätt eller tillsammans med ris som huvudrätt.

Ingredienser

  • 2 zucchini
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 2 tomater
  • 100 g kokt skinka
  • 125 g cantadou ost (eller philadelphia)
  • 2 msk mjölk
  • 1 knippe färska blandade örter
  • Instruktioner

    1. Halvera zucchinin på längden, gröp ut lite av fruktköttet med en tesked. Förväll zucchinin i ca. 5 minuter i saltat vatten. Ta upp dem och låt dem rinna av, krydda dem med salt och peppar och låt stå och dra ca 10 minuter.
    2. Kryssa tomaterna med en vass kniv, förväll dem i ca 1 minut. Skala, kärna ur och tärna tomaterna. Strimla skinkan. Rör ihop färskost och mjölk. Tillsätt lök, tomat, skinka och hackade örter.
    3. Fyll zucchini med röran. Baka dem i förvärmd ugn (200° ) ca 20 minuter.
    4. Servera dem med ris och några cocktailtomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben