Fylld zucchini som serveras antingen som förrätt eller tillsammans med ris som huvudrätt.
Ingredienser
2 zucchini
Salt
Peppar
1 gul lök (finhackad)
2 tomater
100 g kokt skinka
125 g cantadou ost (eller philadelphia)
2 msk mjölk
1 knippe färska blandade örter
Instruktioner
Halvera zucchinin på längden, gröp ut lite av fruktköttet med en tesked. Förväll zucchinin i ca. 5 minuter i saltat vatten.
Ta upp dem och låt dem rinna av, krydda dem med salt och peppar och låt stå och dra ca 10 minuter.
Kryssa tomaterna med en vass kniv, förväll dem i ca 1 minut. Skala, kärna ur och tärna tomaterna.
Strimla skinkan. Rör ihop färskost och mjölk. Tillsätt lök, tomat, skinka och hackade örter.
Fyll zucchini med röran.
Baka dem i förvärmd ugn (200° ) ca 20 minuter.