Zucchini fritti

Serverar: 4 portioner

Det är oljan som är hemligheten. Stek tills zucchinin är knaprig. Passar som tillbehör till kött, kyckling, lamm mm

Ingredienser

  • 2 medelstora zucchini
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj zucchinin och skär i tunna skivor.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna tillsammans med vitlök och salt i omgångar.
    3. Börja med hög värme, och sänk värmen när zucchinin fått fin färg. Fortsätt att steka på låg värme tills skivorna är mjuka.
    4. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    popik 29 april 2009

    Detta är det absolut godaste som finns, men jag brukar panera skivorna i lite vetemjöl först och sen salta och dutta på lite pressad vitlök. Har även testat att göra likadant med aubergineskivor med lika gott resultat.

    Annafbg 1 augusti 2009

    Jättegott tillbehör till grillat, och lättfixat också! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben