Zucchini med fetaost

Serverar: 4 portioner

Den användbara zucchinin fyller vi här med en blandning av fetaost och örter. Gott som tillbehör.

Ingredienser

  • 8 små zucchini
  • 100 g fetaost
  • 2 persiljestjälkar
  • 2 dillkvistar
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk ströbröd
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Citronskivor till garnering
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Skölj och torka zucchinifrukterna. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg de hela grönsakerna på pappret. ugnsstek dem i 40 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna något. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
    2. Halvera de ugnsstekta grönsakerna på längden och gröp ur fruktköttet. Lämna ½ cm kant runtom.
    3. Tärna fruktkött och fetaost. Hacka örtkryddorna fint. Blanda alltsammans med olivoljan och ströbrödet, smaksätt med salt, svartpeppar och citronsaft.
    4. Fyll zucchiniskalen med grönsaks- och ostblandningen och gratinera i 20 minuter eller tills ytan är läckert gyllenbrun. Garnera med små persiljebuketter och tunna skurna citronskivor. Servera rätten genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lax
    Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben