Den användbara zucchinin fyller vi här med en blandning av fetaost och örter. Gott som tillbehör.
Ingredienser
8 små zucchini
100 g fetaost
2 persiljestjälkar
2 dillkvistar
4 msk olivolja
4 msk ströbröd
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
2 msk pressad citronsaft
Citronskivor till garnering
Persilja till garnering
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Skölj och torka zucchinifrukterna. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg de hela grönsakerna på pappret. ugnsstek dem i 40 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna något. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
- Halvera de ugnsstekta grönsakerna på längden och gröp ur fruktköttet. Lämna ½ cm kant runtom.
- Tärna fruktkött och fetaost. Hacka örtkryddorna fint. Blanda alltsammans med olivoljan och ströbrödet, smaksätt med salt, svartpeppar och citronsaft.
- Fyll zucchiniskalen med grönsaks- och ostblandningen och gratinera i 20 minuter eller tills ytan är läckert gyllenbrun. Garnera med små persiljebuketter och tunna skurna citronskivor. Servera rätten genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lax
Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...