Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp mig gå ner i vikt

  • Safia 9 juni 2009

    Jag har gjort det felet att jag i princip bara har ätit ett stort mål om dagen och två mellanmål (svårt att äta billigt och hälsosamt). Nu försöker jag äta så att det blir max 3 timmar mellan varje mål och mindre portioner. Jag äter delvis GI men jag är en "pastofil" så min pasta lämnar jag aldrig (men jag äter mindre av den och mörk pasta).

    Men för att jag skall gå ner i vikt är det träning som behövs. Började träna i början av april, springer 3 ggr/vecka 7-9km (sprang kortare i början men målet är att springa halvmaraton i höst). Nu har jag gått ner 2kg (5kg kvar) :) Det går långsamt men det gäller att ha tålamod så dår det nog!! (Y)

    Jag var sjuk för ett par år sen och kunde vissa dagar inte ta mig upp ur sängen(under ett halvår), under den tiden gick jag upp 7 kg så de ska bort nu!

    Puntella--> jag vet nu ingenting om din sjukdom men hur skulle till exempel simning passa dig?

    Havregrynsgröt med mosad banan är gott det med (men banan är väl inte så GI).(Y)

  • puntella 9 juni 2009

    Far inom kort hjälp (terapi) och hoppas att det blir bättre da.
    Slutade med antidepressiva i början av maj, da gick jag upp nästan 8 kilo pa 3-4 veckor (fattar det fortfarande inte), sa nu är det en hel del kilos som maste bort :'(
    Simning är inget för mig, iallafall inte här i Holland. Man kan inte välja vilken tid man vill motionssimma utan de har själv tider för sant.

    Mellanmal: 12 cashewnötter
    Kvällsmat: biff med blandade wokgrönsaker (var kanske inte riktigt rätt grönsaker, men lag i frysen... groddar, morot och purjolök) och 4 stekta champigoner. 1 glas vatten.

    Sugen pa nötter och typ sockerkaka (vilket jag aldrig äter) :'(

  • Missan91 11 juni 2009

    Kämpa Puntella! Det går ju bra! (Y)
    Jag har även gått ner i vikt förra sommaren utan motion. Så jag är säker på att du klara det också! Det var svårt i början när jag hela tiden blev sugen på något gott. Mitt tips är dock att göra något annat som får dig att sluta tänka på godissuget.

    Färsk blomkål passar utmärk till snacks om man blir sugen på något att äta! Fungerade i alla fall till mej. Tonfisk på burk är även ett bra sätt att bli mätt på!
    Gravadlax unnade jag mig när jag var sugen på nåt gott. Dock en aning fet, men man skall ju inte ta bort allt fet heller :)

    Hoppas att du klarar det!(L)

  • Novelle 11 juni 2009

    Jag är helny här på sidan och fastnade för den här tråden, jag tror jag också skall försöka mig på GI-metoden. Har på kort tid samlat på mig 8 extrakilon som jag nu har svårt att bli av med!:'(
    Måst bara försöka hinna sätta mig ner o ordentligt hinna komma på hur det fungerar(H)

    Kämpa på alla viktminskare!

  • puntella 11 juni 2009

    Igar morse vaknade jag ett halft kilo lättare, i morse var det bara 0,2 kg, men allt är ju bättre än inget.
    Vet egentligen inte om jag gör rätt...
    Igar blev det fel pga jobbet. Jobbar mellan 11:00-13:30 men eftersom jag satt i ett möte angaende hur jag ska reiintegrera osv mellan 11:00-12:00 fick jag jobba längre, sen ner pa stan och slutligen inte hemma förrens 16:30.
    Da var det ingen vits att äta lunch, sa det blev middag med en gang...

    Hur länge gar man egentligen ner i vikt?
    Är det tills man börjar ta in produkter som ost, bönor, bulghur osv?

  • yvonnepersson 11 juni 2009

    (Y) Hej, jag fick ett bra tips,
    Börja med att skriva upp vad du äter,,ja precis allt, var någonstans,du är och hur mycket, från morgon till kväll
    tid, plats, vad och mängd du stoppar i munnen
    gör så en vecka eller två ,för att se vad du verkligen stoppar i dig,
    Ett tips är att bara äta mindre av allt,men att man försöker äta mer grönsaker,jag är själv överviktig och har svårt med vikten,men jag provar faktiskt detta att försöka äta mindre och äta frukost mellanmål lunch mellanmål middag och ett sista mellanmål, och mellanmålen behöver bara vara en frukt eller grönsak, och vatten som ett glas varje gång vid mellanmål hör av dig och lycka till,jag håller tummarna

  • ceciliahed 11 juni 2009

    Jag har bara ett tips att ge, och det är bra. Jag har aldrig, observera aldrig, hört om någon som provat metoden och är missnöjd. Däremot finns det kritiska röster som själva aldrig provat... välj själv vem du lyssnar på eller skapa dig helt enkelt en egen uppfattning! Detta är en unik metod på så sätt att du går ner i vikt på ett enkelt sätt där du kan äta massor av god, naturlig, mat. Läs gärna någon av Lars-Erik Litsfeldts böcker, förslagsvis "Ät fet mat! Bli frisk och smal med LCHF" som jag själv läst. Kolla också gärna in http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

    Lycka till!

  • puntella 11 juni 2009

    Skrivet av ceciliahed den 11 jun 2009
    Läs gärna någon av Lars-Erik Litsfeldts böcker, förslagsvis "Ät fet mat! Bli frisk och smal med LCHF" som jag själv läst.


    Blir lite svart, kan inte fa tag pa de bockerna här...

    Maste erkänna att jag inte riktigt förstar...

    LCHF, GI, Atkins verkar vara samma sak...
    Eller vad är det för skillnad?

  • Stighastrup 11 juni 2009

    Det är enkelt. LCHF är det enda som fungerar nu och på sikt, samtidigt blir man av med en massa andra åkommor. Kolla t.ex. www.kostdoktorn.se

  • elkelein 12 juni 2009

    LCHF - vad finns mera att säga? Du behöver aldrig gå hungrig, får äta gott och blir friskare, bonusen är att gå ner i vikt. Sök på nätet på LCHF. Gå in på www.kolhydrater.ifokus.se till exempel. Du kommer inte att bli besviken. Vi har ätit så i 1,5 år nu och kommer att fortsätta så. Det är toppen. Själv tänker jag utbilda mig till kostrådgivare med inriktning LCHF för att lära mig riktigt mycket.

  • puntella 17 juni 2009

    Gar hyfsat, gick ner 1,4 kilo första veckan.
    Fast idag har jag ätit alldeles för mycket nötter (salta cashewnötter) *skäms*
    Beror förmodligen pa att jag inte hann med lunchen (vet att det inte är bra, men händer tyvärr väldigt ofta).

    Hur gar det för dig da Jimboz?

  • puntella 18 juni 2009

    Phew! Nötterna spelade tydligen ingen roll *torkar bort svett i pannan), har gatt ner 0,4 kg sen igar :D

  • anna1983 18 juni 2009

    Säger bara en sak LCHF. Har provat alla möjliga dieter och metoder men inget har funkat tills jag provade LCHF. Det största problemet för mej har varit sötsuget men med LCHF så har sötsuget försvunnit.:p

  • nillapilla 18 juni 2009

    Skrivet av AnneNi den 13 maj 2009

    Mitt tips är att äta havregrynsgröt 2 av 4 mål per dag. De andra två är "vanlig" mat som du äter enligt tallriksmodellen, med 1/2 del grönsaker, 1/4 del kött, 1/4 potatis, ris eller pasta. En frukt efter maten är också okej. Tänk på att dricka mycket vatten. Vill du äta något onyttigt så gör det endast en dag i veckan. Att motionera är ockås viktigt. Vill du styrketräna är det bra, eftersom en ökad muskelmassa ger ökad förbränning alltid. Då är det bra med 2-3 gånger i veckan. Kombinera gärna med kondistionsträning minst 5 dagar i veckan. Följer du detta bör du lätt gå ner i vikt, och det är dessutom en väldigt bra och hållbar viktnedgång. Det kan ta ett tag, men det är viktigt för att inte tappa muskelmassa istället för fett.
    Lycka till!


    (Y):p Detta är det enda jag tror på, vanlig mat, ät mindre, och oftare, motion, och mycket tålamod. Provat det mesta, det enda som jag tror på är detta.

  • brynta48 18 juni 2009

    Jag har gått ner 6-7 kg sen jul och midjemåttet har minskat med 10 cm. Detta genom promenader i rask takt varje kväll.Vid riktigt dåligt väder cyklar jag 30 min. på motionscykel.Matmässigt har jag minskat något på portionens storlek, undvikit halvfabrikat och färdigmat.Avstått från lightprodukter. De ökar mitt sockerbehov.
    Lycka till

  • puntella 18 juni 2009

    Lightprodukter är äckliga, kan jag absolut inte få i mig, lightdrycker har en äcklig eftersmak...

    Motion är ett problem eftersom jag alltid är trött, köpte EA sports active till Wii'n igar (har även Wii fit), men ligger fortfarande i lådan (är för trött).
    Wii spel är min enda motion (plus de 7 trapporna som jag måste gå varje dag) och det blir knappt av pga trötthet.

    Men men, hittils går det bra, har gått ner ett par kilo (fast jag tycker att GI, Atkins och LCHF verkar vara samma sak, iallafall i början)...

  • ida85 18 juni 2009

    börja träna, ät nyttig mat ! Men tänk på att man inte ska utesluta allt fett ! man kan t.ex byta ut godis mot nötter, eller skära grönsaker & dippa dem i någon god kall sås ! (:
    Hoppas du lyckas med att gå ner i vikt !

  • Lenkan 18 juni 2009

    Skillnad mellan LCHF och GI är väl att som LCHF:are ska man äta mycket fett, så mycket man kan och i GI undvika det?

  • corvette 18 juni 2009

    Vill bara ge ytterligare ett råd.
    Jag har gått ner 10 kg genom att vara med i viktklubb i aftonbladet
    lite pyssel i början när du ska lägga in egna livsmedel.
    men annars jättebra.Du väljer själv vad du äter bara du håller dig till den kallorinivån du blir tilldelad
    Jag brukar lägga in recept från matklubben där och då ser man hur mycket man kan äta utan dåligt samvete.
    Man väljer alltså helt själv vad man äter och det är en fördel för mig i alla fall.Programmet visar hur mycket kalorier du ska lägga på respektive frukost,lunch,mellanmål och middag
    rekomenderas varmt

  • Cecilia1 18 juni 2009

    Hej!
    Jag följer Eat Clean Diet, en bok skriven av Tosca Reno (av holländsk ursprung men bor i Kanada). Det är en livsstil och den enda jag har provat som faktiskt fungerar. Går ut på att äta mat så nära naturen som möjligt, mycket frukt och grönt, protein och komplexa kolhydrater vid varje måltid, ät fem till sex mål om dagen osv. Helt suverän bok!
    http://www.eatcleandiet.com

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.