Jag älskar att baka och anser att jag är väldigt bra på det. Men av någon anledning har jag svårt att få till en bra kladdkaka. Den blir aldrig sådär härligt kladdig. Ibland känns det mer som sockerkaka eller så torr ytterst och i mitten mer degig och inte klar, inte sådär kladdig som den ska vara. Ibland har det ju varit så att jag har haft den inne liite för länge men det känns som om jag gör nåt annat fel ändå. Alla tips uppskattas. Hur ska den se ut när man tar ut den? Den sätter sig väl lite efter kanske? Vilket är det bästa receptet? mm.
PinkLadie21 augusti 2008
Den ska fortfarande se kladdig ut och "röra på sej" i mitten när man tar ut den, för den "bakas" lite till efteråt...
Prova mitt: Daimkladdkaka (dajm)
Smulpajen21 augusti 2008
Hemligheten i kladdet ligger nog i att man inte ska vara rädd att ta ut den ur ugnen. Ofta tänker man kanske att det är nog inte klar än, men det är den!!
Smulpajen21 augusti 2008
Hoppas du fattade min konstiga svenska... gud så det kan bli när fingrarna slinter..:D
irrevirre21 augusti 2008
Ja, jag tror som Smulpajen,
Det är ju olika i olika ugnar. Själv har jag min i ugnen 17 minuter. Om man då skär i den är den för lös. Men efter en tag i kyl blir den perfekt! Den här brukar jag baka: Kladdkaka med nougat och kokos
Lycka till Egonlock!
lennali21 augusti 2008
När du tänker 5 minuter till, det är DÅ ska du ta ut den.
Egonlock21 augusti 2008
Tack för svaren. Jag ska försöka komma ihåg det där att när jag tror att det är 5 minuter till så är det just det det inte är.
Maripoosa8 september 2008
ha i mindre mjöl eller mer margarin.
Har du en varm ugn? Sänk värmen! Lycka till.
Maripoosa8 september 2008
ha i mindre mjöl eller mer margarin.
Har du en varm ugn? Sänk värmen! Lycka till.
tina628 september 2008
Ha inte i mindre mjöl, den missen gjorde jag. Den stelnade inte!
Ta ut den ur ugnen i stället. En kladdkaka ska igentligen stå ett dygn innan man äter den så att smaken framträder riktigt.
Det berättade min kusin som är gift med en konditor och driver eget företag.
monac8 september 2008
kladdkaka är lite trixigt tycker jag med till skillnad av vad de flesta påstår!
Is i magen tror jag det är bra om man har...är en sådandär "5 minuter till-typ"...hi hi:)
festmaten8 september 2008
Skrivet av tina62 den 8 sep 2008
Ha inte i mindre mjöl, den missen gjorde jag. Den stelnade inte!
Ta ut den ur ugnen i stället. En kladdkaka ska igentligen stå ett dygn innan man äter den så att smaken framträder riktigt.
Det berättade min kusin som är gift med en konditor och driver eget företag.
oj oj!! vem klarar att låta kakan stå ifred ett helt dygn:o
anluk8 september 2008
Gjorde kladdkaka igår och precis som du misslyckas jag alltid. Den blir för torr helt enkelt. Hade den på 175 grader i ca 20 min. Får tydligen ta någon min mindre trots allt.
flabban8 september 2008
Prova "Min kladdkaka" som du hittar i min kokbok. Har själv haft samma problem som du, men dom problemen är lösta nu. En del beror nog på vilka egenskaper ugnen har. Lycka till:)
helal_899 februari 2009
(Y)(L)(L)(L)(L):@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@
Ninni8410 februari 2009
Detta är en kladdig kladdkaka
DU måste prova den.
Kladdkaka:
4 dl socker
2 dl mjöl
1mskvaniljsocker
4msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
1 och en halv dl hett vatten.
Gör så här:
Blanda alla torra ing.
Tillsätt smöret och det lätt vispade äggen.
Rör i vattnet o smeten blir tunn.
Häll i smord form.
175 grader i 17 min.den blir kletig...Lycka till
hertram10 februari 2009
viktigt att bara röra ihop ingredienserna så att de precis blandas, vispa inte då får du in luft som gör att kakan bli mer "Smulig" som en sockerkaka
vitchokladkaka12 februari 2009
om man läser receptet o låter den stå inne i fem minuter mindre än vad det står så brukar den bli bra:)
AnneNi19 februari 2009
Här är ett recept på en kladdkaka som alltid blir kladdig när jag gör den. Sist hade jag nog den inne full tid trots att min ugn brukar vara ganska effektiv, men den var iaf hur kladdig o god som helst. Ett annat gott recept som jag testade i helgen var Leilas kladdkaka. Tror recept finns på recept.nu. Den var inte superkladdig som en kladdkaka brukar, men den var härligt seg o god! har man dessutom den inne lite kortare tid än jag hade, så blir den nog lite kladdigare också.
Kladdig kladdkaka
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1, 5 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
ev 50 g krossad mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd eller kokos. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret och äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. Grädda kakan i ugnen i 15-30 minuter, beroende på hur stor formen är, hur kladdig man vill ha den etc. prova med sticka för att se när den är färdig. Servera kall med glass eller grädde.
solmaja20 februari 2009
Här kommer recept på min bästa kladdkaka.
200 g smält smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
ev. 35 g flagad mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform. Vispa ägg och socker riktigt poröst, tillsätt först smöret och sedan de torra ingredienserna. Allra sist bakpulvret förstås!
Grädda kakan 17-20 minuter.
Glasyren;
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull tills det tjocknar, det tar cirka 10 minuter. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt först smöret i klickar och sedan chokladen i "brytbitar". Rör försiktigt så det smälter ihop. Häll glasyren över kakan och strö ev på flagad mandel. Ställ kallt i kylen 1 dygn så att kakan "sätter" sig.
Om man vill kan man dessutom servera vispad grädde till.....:D
Jag älskar att baka och anser att jag är väldigt bra på det. Men av någon anledning har jag svårt att få till en bra kladdkaka. Den blir aldrig sådär härligt kladdig. Ibland känns det mer som sockerkaka eller så torr ytterst och i mitten mer degig och inte klar, inte sådär kladdig som den ska vara. Ibland har det ju varit så att jag har haft den inne liite för länge men det känns som om jag gör nåt annat fel ändå. Alla tips uppskattas. Hur ska den se ut när man tar ut den? Den sätter sig väl lite efter kanske? Vilket är det bästa receptet? mm.
Den ska fortfarande se kladdig ut och "röra på sej" i mitten när man tar ut den, för den "bakas" lite till efteråt...
Prova mitt:
Daimkladdkaka (dajm)
Hemligheten i kladdet ligger nog i att man inte ska vara rädd att ta ut den ur ugnen. Ofta tänker man kanske att det är nog inte klar än, men det är den!!
Hoppas du fattade min konstiga svenska... gud så det kan bli när fingrarna slinter..:D
Ja, jag tror som Smulpajen,
Det är ju olika i olika ugnar. Själv har jag min i ugnen 17 minuter. Om man då skär i den är den för lös. Men efter en tag i kyl blir den perfekt! Den här brukar jag baka:
Kladdkaka med nougat och kokos
Lycka till Egonlock!
När du tänker 5 minuter till, det är DÅ ska du ta ut den.
Tack för svaren. Jag ska försöka komma ihåg det där att när jag tror att det är 5 minuter till så är det just det det inte är.
ha i mindre mjöl eller mer margarin.
Har du en varm ugn? Sänk värmen! Lycka till.
ha i mindre mjöl eller mer margarin.
Har du en varm ugn? Sänk värmen! Lycka till.
Ha inte i mindre mjöl, den missen gjorde jag. Den stelnade inte!
Ta ut den ur ugnen i stället. En kladdkaka ska igentligen stå ett dygn innan man äter den så att smaken framträder riktigt.
Det berättade min kusin som är gift med en konditor och driver eget företag.
kladdkaka är lite trixigt tycker jag med till skillnad av vad de flesta påstår!
Is i magen tror jag det är bra om man har...är en sådandär "5 minuter till-typ"...hi hi:)
Ha inte i mindre mjöl, den missen gjorde jag. Den stelnade inte!
Ta ut den ur ugnen i stället. En kladdkaka ska igentligen stå ett dygn innan man äter den så att smaken framträder riktigt.
Det berättade min kusin som är gift med en konditor och driver eget företag.
oj oj!! vem klarar att låta kakan stå ifred ett helt dygn:o
Gjorde kladdkaka igår och precis som du misslyckas jag alltid. Den blir för torr helt enkelt. Hade den på 175 grader i ca 20 min. Får tydligen ta någon min mindre trots allt.
Prova "Min kladdkaka" som du hittar i min kokbok. Har själv haft samma problem som du, men dom problemen är lösta nu. En del beror nog på vilka egenskaper ugnen har. Lycka till:)
(Y)(L)(L)(L)(L):@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@
Detta är en kladdig kladdkaka
DU måste prova den.
Kladdkaka:
4 dl socker
2 dl mjöl
1mskvaniljsocker
4msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
1 och en halv dl hett vatten.
Gör så här:
Blanda alla torra ing.
Tillsätt smöret och det lätt vispade äggen.
Rör i vattnet o smeten blir tunn.
Häll i smord form.
175 grader i 17 min.den blir kletig...Lycka till
viktigt att bara röra ihop ingredienserna så att de precis blandas, vispa inte då får du in luft som gör att kakan bli mer "Smulig" som en sockerkaka
om man läser receptet o låter den stå inne i fem minuter mindre än vad det står så brukar den bli bra:)
Här är ett recept på en kladdkaka som alltid blir kladdig när jag gör den. Sist hade jag nog den inne full tid trots att min ugn brukar vara ganska effektiv, men den var iaf hur kladdig o god som helst. Ett annat gott recept som jag testade i helgen var Leilas kladdkaka. Tror recept finns på recept.nu. Den var inte superkladdig som en kladdkaka brukar, men den var härligt seg o god! har man dessutom den inne lite kortare tid än jag hade, så blir den nog lite kladdigare också.
Kladdig kladdkaka
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1, 5 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
ev 50 g krossad mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd eller kokos. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret och äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. Grädda kakan i ugnen i 15-30 minuter, beroende på hur stor formen är, hur kladdig man vill ha den etc. prova med sticka för att se när den är färdig. Servera kall med glass eller grädde.
Här kommer recept på min bästa kladdkaka.
200 g smält smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
ev. 35 g flagad mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform. Vispa ägg och socker riktigt poröst, tillsätt först smöret och sedan de torra ingredienserna. Allra sist bakpulvret förstås!
Grädda kakan 17-20 minuter.
Glasyren;
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull tills det tjocknar, det tar cirka 10 minuter. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt först smöret i klickar och sedan chokladen i "brytbitar". Rör försiktigt så det smälter ihop. Häll glasyren över kakan och strö ev på flagad mandel. Ställ kallt i kylen 1 dygn så att kakan "sätter" sig.
Om man vill kan man dessutom servera vispad grädde till.....:D