BÄVERHOJT ETT MÅSTE PÅ JULBORDET
Ingredienser
1st könskörtel från bäver
1l sprit
Gör så här
Bäverhojt består av bävergäll och sprit. Man tillverkar det genom att låta könskörteln på bävern ligga o dra i brännvin minst en månad och sedan använder man detta som essens. Blanda ut det med mera brännvin och du har drickfärdig bäverhojt!
Smakar satan, luktar terpentin och du kommer att lukta bäver i en vecka efteråt... Bäverhojt, smaken du aldrig kommer ihåg!
OBS!! detta är inget skämt, detta är bäverhojt!
Skrivet den 2007-11-28 18:36:00
Okänd3 december 2007
(L)(Y):p2-4-6-8 bäverhojt, man drick för å glöm å sen kan man börja å dans Eller 3-5-7-9 zingos! Vi dansar tills vi e nån annanstans! (L)(L)(L)
susannharjula3 december 2007
jag är finsk så våran specialare är kralensk stek den är jättegod, sen har vi morotslåda, potatislåda och en massa ansra lådor till mat så det är inte bara julklapps lådor hos oss :D
haxxx0rz7 december 2007
Nja själv kör jag en kebab med stark sås och extra lite sallad,
Louise867 december 2007
Brunkålen är ett MÅSTE!! Tyckte inte om det när jag vart yngre men nu går det bara inte utan :p
7 december 2007
Tete de veau är en riktig höjdare. Kan vara svårt göra själv men finns i diverse former på burk att köpa i Frankrike.
Till julen så föredrar jag att äta den som terrine.
Fiona7 december 2007
Uppstekta öländska kroppkakor och kräftsill är nog de två mest udda saker vi har... Sedan har vi ugnsbakad lax, kalkon eller kyckling i någon form och en hel del andra klassiker :)
imse8 december 2007
Till vårat julbord uppe i norr brukar vi alltid ha radiokaka. Den serveras till kaffet litesenare på kvällen och är en tradition som hänger i. Kolla bland mina recept om ni vill testa en gammal goding från 40-talet.//i(Y)
Libra8 december 2007
Inte en jul utan ägghalvor med kaviargrädde....MUMS!!!!!!!!!!!!! (Y)
Tillberga8 december 2007
farmors pressgurka
lägger in receptet i dag
botten9 december 2007
ösköta låda klarar vi oss inte utan, är bara ett måste på julbordet.
Tillberga9 december 2007
Skrivet av imse den 8 dec 2007
Till vårat julbord uppe i norr brukar vi alltid ha radiokaka. Den serveras till kaffet litesenare på kvällen och är en tradition som hänger i. Kolla bland mina recept om ni vill testa en gammal goding från 40-talet.//i(Y)
ja den ja den mins jag från min barndom
men har nog inte ätit den sen 50 talet
får göra ett prov nu till jul få se om den är så god som jag mins den
Måd
imse9 december 2007
Skrivet av Tillberga den 9 dec 2007
Skrivet av imse den 8 dec 2007
Till vårat julbord uppe i norr brukar vi alltid ha radiokaka. Den serveras till kaffet litesenare på kvällen och är en tradition som hänger i. Kolla bland mina recept om ni vill testa en gammal goding från 40-talet.//i(Y)
ja den ja den mins jag från min barndom
men har nog inte ätit den sen 50 talet
får göra ett prov nu till jul få se om den är så god som jag mins den
Måd
Ja gör det den är så god men mäktig.:D
titusdotter10 december 2007
Skrivet av nettan121 den 28 nov 2007
Prova medisterkaker,norsk tradition å gudagott
1kg. fläskfärs
5-6msk ströbröd
5dl mjölk
svartpeppar
1/3 muskotnöt(riv i )
6krm ingefära
2dl vatten
Blanda allt och älta det väl,den ska inte vara rinnig men inte jätteseg heller
forma till färsbiffsliknande form typ,lagom stora,stek dom färdiga i stekpannan:D
Chaty15 december 2007
Har ingen hört talas om rörost, det är ett måste på vårt julbord plus grisfötter, skinka .Allt det andra kan jag vara utan, men inte min familj så det blir en hel del annat också
16 december 2007
Vårt julbord i Göinge i Skåne börjar med \"Dopp i grytan\". Lite av spadet som man koker skinkan i häller man upp i en mindre gryta, som dekoreras med röda band. Bredvid på ett fat ligger grovt bröd och vörtbröd. Vid sidan om står skånsk senap och vanlig senap - till de som inte vill ha det så starkt. Man tar sin brödskiva med en gaffel, doppar ner brödskivan i skinkspadet , lägger den sedan på en tallrik och brer senap över. Till detta ska man äta kokt fläskkorv/köttkorv/julkorv.
Efter detta goda - kommer all sillen. Olika sorters inläggningar, stekt sill, ål, lax . ägghalvor och Janssons Frestelse. Sedan när magen börjar bli stinn - kommer skinka och brunkål, rödkål, köttbullar, prinskorv, kalvsylta, pressylta, rostbiff och rostad lök, rödbetor, rödbetssallad, fruktsallad, bröd.....och julmust. På kvällen äter vi .....de som orkar.....\"tomtegröt\" (risgrynsgröt). Innan vi äter den, så ställer vi ut en tallrik gröt på trappan till tomten också, så att han ska känna sig välkommen. (Han har alltid ätit upp gröten:))
När Kalle Anka börjar kl. 15 serveras glögg, pepparkakor, ett fruktfat med äpple, clementiner samt apelsiner skurna i klyftor. \"Nötaskålen\" står också framme.
Lillejulafton äter vi kalkon och juldagen serveras lutfisk.
God Jul på er alla!:)
ThereseT17 december 2007
Skrivet av Tpersson den 23 nov 2007
Rökt älghjärta,tjäderleverpastej,inlagd röding och blana är några av specialarna vi har//Thomas
Där skulle jag vilja vara med !!!
Älghjärta är ju såå gott. Sedan morfar gick bort är det dåligt med Älg hos oss tyvärr :'(
BÄVERHOJT ETT MÅSTE PÅ JULBORDET
Ingredienser
1st könskörtel från bäver
1l sprit
Gör så här
Bäverhojt består av bävergäll och sprit. Man tillverkar det genom att låta könskörteln på bävern ligga o dra i brännvin minst en månad och sedan använder man detta som essens. Blanda ut det med mera brännvin och du har drickfärdig bäverhojt!
Smakar satan, luktar terpentin och du kommer att lukta bäver i en vecka efteråt... Bäverhojt, smaken du aldrig kommer ihåg!
OBS!! detta är inget skämt, detta är bäverhojt!
Skrivet den 2007-11-28 18:36:00
(L)(Y):p2-4-6-8 bäverhojt, man drick för å glöm å sen kan man börja å dans Eller 3-5-7-9 zingos! Vi dansar tills vi e nån annanstans! (L)(L)(L)
jag är finsk så våran specialare är kralensk stek den är jättegod, sen har vi morotslåda, potatislåda och en massa ansra lådor till mat så det är inte bara julklapps lådor hos oss :D
Nja själv kör jag en kebab med stark sås och extra lite sallad,
Brunkålen är ett MÅSTE!! Tyckte inte om det när jag vart yngre men nu går det bara inte utan :p
Tete de veau är en riktig höjdare. Kan vara svårt göra själv men finns i diverse former på burk att köpa i Frankrike.
Till julen så föredrar jag att äta den som terrine.
Uppstekta öländska kroppkakor och kräftsill är nog de två mest udda saker vi har... Sedan har vi ugnsbakad lax, kalkon eller kyckling i någon form och en hel del andra klassiker :)
Till vårat julbord uppe i norr brukar vi alltid ha radiokaka. Den serveras till kaffet litesenare på kvällen och är en tradition som hänger i. Kolla bland mina recept om ni vill testa en gammal goding från 40-talet.//i(Y)
Inte en jul utan ägghalvor med kaviargrädde....MUMS!!!!!!!!!!!!! (Y)
farmors pressgurka
lägger in receptet i dag
ösköta låda klarar vi oss inte utan, är bara ett måste på julbordet.
Till vårat julbord uppe i norr brukar vi alltid ha radiokaka. Den serveras till kaffet litesenare på kvällen och är en tradition som hänger i. Kolla bland mina recept om ni vill testa en gammal goding från 40-talet.//i(Y)
ja den ja den mins jag från min barndom
men har nog inte ätit den sen 50 talet
får göra ett prov nu till jul få se om den är så god som jag mins den
Måd
Till vårat julbord uppe i norr brukar vi alltid ha radiokaka. Den serveras till kaffet litesenare på kvällen och är en tradition som hänger i. Kolla bland mina recept om ni vill testa en gammal goding från 40-talet.//i(Y)
ja den ja den mins jag från min barndom
men har nog inte ätit den sen 50 talet
får göra ett prov nu till jul få se om den är så god som jag mins den
Måd
Ja gör det den är så god men mäktig.:D
Prova medisterkaker,norsk tradition å gudagott
1kg. fläskfärs
5-6msk ströbröd
5dl mjölk
svartpeppar
1/3 muskotnöt(riv i )
6krm ingefära
2dl vatten
Blanda allt och älta det väl,den ska inte vara rinnig men inte jätteseg heller
forma till färsbiffsliknande form typ,lagom stora,stek dom färdiga i stekpannan:D
Har ingen hört talas om rörost, det är ett måste på vårt julbord plus grisfötter, skinka .Allt det andra kan jag vara utan, men inte min familj så det blir en hel del annat också
Vårt julbord i Göinge i Skåne börjar med \"Dopp i grytan\". Lite av spadet som man koker skinkan i häller man upp i en mindre gryta, som dekoreras med röda band. Bredvid på ett fat ligger grovt bröd och vörtbröd. Vid sidan om står skånsk senap och vanlig senap - till de som inte vill ha det så starkt. Man tar sin brödskiva med en gaffel, doppar ner brödskivan i skinkspadet , lägger den sedan på en tallrik och brer senap över. Till detta ska man äta kokt fläskkorv/köttkorv/julkorv.
Efter detta goda - kommer all sillen. Olika sorters inläggningar, stekt sill, ål, lax . ägghalvor och Janssons Frestelse. Sedan när magen börjar bli stinn - kommer skinka och brunkål, rödkål, köttbullar, prinskorv, kalvsylta, pressylta, rostbiff och rostad lök, rödbetor, rödbetssallad, fruktsallad, bröd.....och julmust. På kvällen äter vi .....de som orkar.....\"tomtegröt\" (risgrynsgröt). Innan vi äter den, så ställer vi ut en tallrik gröt på trappan till tomten också, så att han ska känna sig välkommen. (Han har alltid ätit upp gröten:))
När Kalle Anka börjar kl. 15 serveras glögg, pepparkakor, ett fruktfat med äpple, clementiner samt apelsiner skurna i klyftor. \"Nötaskålen\" står också framme.
Lillejulafton äter vi kalkon och juldagen serveras lutfisk.
God Jul på er alla!:)
Rökt älghjärta,tjäderleverpastej,inlagd röding och blana är några av specialarna vi har//Thomas
Där skulle jag vilja vara med !!!
Älghjärta är ju såå gott. Sedan morfar gick bort är det dåligt med Älg hos oss tyvärr :'(
En spettkaka måste vara med...
Vad är Östgötalåda, har aldrig hört talas om den?
Brysselkålsröra(Y)