Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ICA Basic = BLUFF!

  • A1ean 4 april 2012

    Jag har hittills inte haft problem med ICA Basic. Jag köper några få varor av både EuroShopper och ICA Basic och tycker jag och min sambo att det smakar bra och har bra kvalité så fortsätter vi med de varorna. Om inte annat så testar vi oss fram till det som har vad vi kräver.

    Många har säkert läst "Den hemlige kocken", men jag vågar inte för då vågar man inte äta nånting i slutänden. Alla matvaror idag innehåller egentligen nånting som inte är bra och nyttigt för kroppen.

  • helensen 4 april 2012

    Har hunnit köpa en del ICA Basic-varor, och eftersom alla jag hittills provat har varit hur bra som helst så struntar jag i om de hetat Euroshopper förut och fortsätter köpa dem så länge jag är nöjd med dem.

  • boz1965 4 april 2012

    @A1ean och helensen: Ni belönar alltså ICA för att de ljuger er rätt upp i ansiktet? {question}

  • Okänd 4 april 2012

    Det finns ytterligare faktorer att betänka. Nämligen våra egna uppfattningar, som kunder, om vad som är god kvalitet. Min uppfattning om detta är att det skiftar väldeliga mellan vad en tycker jämfört med vad en annan har för åsikt.

    Varför dignar t.ex. våra köttdiskar av ljusrött nötkött, synbarligen nyslaktat, nystyckat och därmed segt? Är det månne för att majoriteten anser att den ljusa färgen är liktydigt med färskt och därför av hög kvalitet? För att i någon mån möta denna tro begagnar man sig i säljledet av knepet att "vacuummöra" eller bearbeta köttet med nagg för att bryta köttfibrerna och därmed göra det något mörare. Många av dessa s.k. "fina" ryggbiffar vore enl. mitt tycke lämpligare att leverera till skoindustrin.

    Mörkt, marmorerat nötkött är betydligt svårare att sälja, det vet varje seriös kötthandlare. Att det sannolikt har fått hänga och därmed blivit både mörare och betydligt godare bortser tydligen den stora kundmajoriteten ifrån. Troligen av okunnighet. Problemet är alltså av pedagogisk natur.

    Min syn på en läcker biff är, förutom smaken och kryddsättningen, att den går att skära med en vanlig bordskniv. En s.k. "biff" som måste hanteras med skalpell eller andra operationsverktyg är, som jag ser det, klart undermålig.

    Vägra därför att köpa det ljusröda nötköttet! Mal hellre ner det till färs!

    {shout}

  • helensen 4 april 2012

    boz1965 visa mig den affär eller producent som är fullkomligt ärlig...
    Om jag nu tycker att vissa av
    ICA Basics grejer är riktigt bra och dessutom billiga, skulle jag
    plötsligt sluta tycka det bara för att de hetat Euroshopper och det funnits
    andra varor i samma sortiment som inte varit bra?

  • boz1965 4 april 2012

    Skrivet av helensen den 4 apr 2012

    boz1965 visa mig den affär eller producent som är fullkomligt ärlig...


    De flesta ljuger inte om förbättrad kvalité när inget annat har ändrats än designen på etiketterna. Att du nöjer dig med sekunda vara har jag ingen åsikt om, men jag gör det INTE.

    Fridens liljor... :)

  • boz1965 4 april 2012

    LarsDe: Ja, hängmörat kött är oslagbart. En hängmörad biff som man nästan kan dela med kanten av gaffeln, utan hjälp av kniven. {eat}

    Äsch, nu blev jag ju hungrig...

  • chrisq 4 april 2012

    {laugh} ica basic är bra fast dom bytt varumärke vad gäller kött skulle jag aldrig köpa svenskt kätt vad gäller fina sorter tacka vet jag utländskt nu köper jag ju in det billigt pga rest o väljer inte svenskt sorry {laugh}

  • MalinJ 4 april 2012

    Men så kommer sommaren och även då vill ungarna ha potatismos ibland. Vad gör man då om man inte tål mjölk? Nu finns det två sorter som är mjölkfritt - Euroschoppers och Felix fiberpotatismos. Innan har det bara varit Euroshoppers och den smakar minst lika bra som någon annan och är mycket billigare! så jag är ganska glad att sortimentet finns, även om de nu har bytt namn...

  • boz1965 5 april 2012

    Vad många inte har förstått (bl.a. en person som såg sig tvungen att skriva ett mycket otrevligt inlägg i min gästbok. Nytt lågvattenmärke för den här personen.) att det inte i sak inte är varken märkesskiftet eller produkterna som sådana jag/vi fördömer, det finns uppenbarligen en marknad för dem. Det som stör i vart fall _mig_ är ICAs agerande och reklamlögner om att detta skulle vara nya och förbättrade produkter. när innehållet i själva verket inte har ändrats ett enda dugg. Det är bara namnet och designen som har ändrats.

    För bara 15-20 år sedan hade produkter av den här kvalitén aldrig nått svenska butikshyllor. Ingen livsmedelskedja med minsta självrespekt hade sålt dem. Men eftersom det trots allt numera verkar finnas en marknad för en kvalité som skulle ha ratats av den tidens kunder, så har kedjorna sänkt sin standard. Detta är något som jag bara konstaterar utan att lägga någon vidare värdering i just den aspekten.

    Till ICA: Sluta hyckla - tala om för kunderna att det de får är vad som förr kallades andra- och t.o.m. tredjesortering. Försök inte få produkterna att framstå som förstklassiga när de inte är det.

    Till er som stör er på mina inlägg: Låt bli att läsa dem! Och framför allt - skriv inga inlägg i min gästbok om det, det kommer att raderas direkt. Skriv inte heller några PM om det - de blir inte lästa. Det blir dessutom anmält till MK's ledning som abuse.

  • estrid1 5 april 2012

    ....I förrgår när jag satt vid datorn undrade min make varför jag såg så bekymmrad ut.(Var när jag läste denna tråden) Alla tål tydligen inte att någon säger sanningen.Tråkigt att det skulle gå så här långt.
    Till alla andra vill jag önska en glad påsk!

  • boz1965 5 april 2012

    Tja Estrid... Sanningen är subjektiv. ;)

  • bagargunnar 5 april 2012

    Ja ICA har nog gjort sitt på den svenska marknaden nu! Själv handlar jag inte där. Finns så många andra fina livsmedelsaffärer som inte fuskar med kvalite'. Har alltid tyckt att ICA har för höga priser.

  • boz1965 5 april 2012

    Jag varken tror eller hoppas att ICA har "gjort sitt". Minskad konkurrens leder till högre priser och sänkt kvalitet både vad gäller varor och service. Däremot efterlyser jag en större moralmedvetenhet och etik, inte bara hos ICA, utan hos samtliga kedjor. Var ärlig mot kunderna, det tjänar alla på.

  • jtphbiV 5 april 2012

    Lidel´s falukorv är jättegod! Jag brukar smaka mig fram till vad jag tycker om och köper bara det som smakar bra och tänker inte bara på en billig plånbok. Priset är inte det viktigaste.{party} Glad Påsk på er!

  • boz1965 5 april 2012

    Jag gillar också Lidl's falukorv (Enebacken). Det är Ingemar Johansson i Gbg som tillverkar den. Det är exakt samma korv som de säljer under sitt eget märke i andra butikskedjor. Den är både laktos- och glutenfri. De har även en e-nummerfri variant. :)

    Lidl gör på samma sätt som CG, de utnyttjar överkapaciteten hos tillverkarna och köper samma varor fast till lägre pris och sätter sitt eget märke på dem. På så sätt blir alla glada; CG's/Lidls kunder får billigare (eller mindre dyra beroende på hur man ser det) varor och tillverkaren slipper sitta med outnyttjad kapacitet som bara kostar pengar.

    Den stora skillnaden är att Lidl och CG kör med raka puckar och påstår inte att deras varor är bättre än andras, bara att de är billigare än många andra butiker, vilket ju också stämmer.

  • Mistys 5 april 2012

    Skrivet av boz1965 den 5 apr 2012
    Till ICA: Sluta hyckla - tala om för kunderna att det de får är vad som förr kallades andra- och t.o.m. tredjesortering. Försök inte få produkterna att framstå som förstklassiga när de inte är det.



    Jag förstår precis vad du menar med ICA:s sätt att ge varor nya kläder och få konsumenten att tro att det är en ny vara eller nytt recept..här håller jag med fullkomligt men......att säga att EMW varor är andra och tredje sortering där håller jag inte med. Många av butikernas EMW varor får högre betyg än dom kända märkena i olika tester. Ta ex Eldorado fiskpinnar. Fick mycket högre betyg än Findus. EMW varan innehöll mer fisk, bättre fisk, mindre tillsatser mm än originalprodukten. Likaså tvättmedel där Eldorado också fått bäst i test av bla Råd o Rön. Ariel och Via klassades som skräp och tog inte bort svåra fläckar. Blöjor, Willys egna vann testet i Göteborgs tidning ( om jag inte minns fel) över både Pampers och Libero. Willys prinskorv, fick bäst i test med mest kötthalt och bra ingredienser. Scan förlorade det testet.
    Har fler ex jag kan rabbla upp men det kanske räcker här.
    Många gånger tror jag att dom stora "lutar sig tillbaka" på sitt namn, anstränger sig inte utan kör på i ullstrumporna, tillverkar saker på så billigt sätt man kan med skräpingredienser...man säljer ju ändå....på namnet!
    EMW måste anstränga sig mer för att plocka marknadspoäng...här duger inte sekundära ingredienser för då vill inte kunden köpa varan utan tar märket man känner igen. Så jag kan säga att det finns många EMW varor som i både mina ögon och i tester är 10ggr bättre än dom kända märkena.

  • boz1965 5 april 2012

    Misty: Jag pratar inte om EMV-varor i allmänhet, utan om Euroshopper, som har fått väldigt mycket kritik både i Sverige och utomlands för sin erbarmliga kvalitet som inte på långa vägar motsvarar det pris man har fått betala för varorna.

    Både CityGross, Lidl och Willys/Hemköp har utmärkta EMV-varor i förhållande till det pris man har satt på dem (därmed inte sagt att jag menar att de håller högsta kvalitet). De har inte heller behövt ersätta ett märke som har bränt sina broar med ett "nytt" märke. ICA har behövt göra det och deras stora misstag (eller om det var av girighet) var att de bara bytte namn på märket och designade om etiketterna medan de behöll samma trista innehåll som tidigare.

    Faktum kvarstår att man får det man betalar för, det är en gammal sanning som håller än idag - i allra högsta grad. Man ska inte räkna med att få hög kvalitet till lågpris, men det finns gränser för vad man ska behöva stå ut med som kund. Man ska i vilket fall som helst inte behöva finna sig i rena lögner från tillverkare, grossister och återförsäljare.

  • Mistys 5 april 2012

    Jo många gånger håller dom högsta kvalitet...i alla fall högre kvalitet än det ledande märket på marknaden ( fiskpinne exemplet) Enda sättet att få högre kvalitet är förstås att göra tex sin fiskpinne själv från början.

  • drakmamman 5 april 2012

    Köp inte maskindiskmedlet om ni vill hålla maskinen ok, maskinen slammar igen och får en fet hinna på hela insidan.. Uäck!!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.