Hej jag har varit i Ukraina och Moldavien nyligen och där dricker man björksav i alla byar ute på landet, det är otroligt näringsrikt säger den kvinna jag bodde oss.Hon påstog att många barn som hade vita minbrist, fick ett rejält tillskott av
både mineraler o vitaminer när man drack saven från björkarna på våren.
busan3720 maj 2008
Nu har jag plockat nässlor för första gången. Ska senare prova mej på nässelsoppa.
Blev så inspirerad när jag läste här att jag bara måste prova. Svårt dock att hitta små, rackarna växer ju som ogräs. :p
ros27 april 2012
{snicker}Nu börjar det finnas spröda nässlor... Nässelsoppa
Plocka och njut av dessa järnberikade nässlor
Lycka till!
svengelsk27 april 2012
Nässelsoppa Den här soppan är verkligen god. Håller man bara sitt nässelstånd välklippt så kan man använda toppskotten hela säsongen. Jag förväller dem,trycker ur vätskan, breder ut dem på en bricka och fryser. Det går bra att blanda i soppor och i spenat.
Biggan6228 april 2012
Jaaa underbart med nässelsoppa det är ett absolut måste så här på förvåren.
Jag köpte asbilliga rosa handskar för nio spänn på gekås i ullared häromdagen.
Perfekt att plocka med en hel bärkasse blir en omgång soppa.
Jag har precis förvällt nässlorna jag plockade på förmiddagen och har en soppa på gång på spisen. Ser lovande ut! Nu fick jag ju avkok av nässlorna över, brun-grönt vatten som jag misstänker innehåller en massa nyttigheter från nässlorna. Kan man använda det på nåt sätt eller är det bara att hälla ut?
Linlock29 april 2012
En till fråga: Tyckte det var så roligt med nässlor så jag gick ut och plockade ett gäng till. De här tänkte jag torka men då undrar jag: Man måste väl skölja dem i alla fall? I alla recept jag hittat står det bara att man ska torkad dem. Och när man sköljer dem blir de ju himlens blöta. Hur funkar det med torkningen? Hur gör ni?:)
lena429 april 2012
Jag sköljer nässlorna i durkslag och skakar ur vattnet. Sen lägger jag nässlorna på lakan eller kökshanduk på brickor. Torkar på några dagar.
Hej jag har varit i Ukraina och Moldavien nyligen och där dricker man björksav i alla byar ute på landet, det är otroligt näringsrikt säger den kvinna jag bodde oss.Hon påstog att många barn som hade vita minbrist, fick ett rejält tillskott av
både mineraler o vitaminer när man drack saven från björkarna på våren.
Nu har jag plockat nässlor för första gången. Ska senare prova mej på nässelsoppa.
Blev så inspirerad när jag läste här att jag bara måste prova. Svårt dock att hitta små, rackarna växer ju som ogräs. :p
{snicker}Nu börjar det finnas spröda nässlor...
Nässelsoppa
Plocka och njut av dessa järnberikade nässlor
Lycka till!
Nässelsoppa Den här soppan är verkligen god. Håller man bara sitt nässelstånd välklippt så kan man använda toppskotten hela säsongen. Jag förväller dem,trycker ur vätskan, breder ut dem på en bricka och fryser. Det går bra att blanda i soppor och i spenat.
Jaaa underbart med nässelsoppa det är ett absolut måste så här på förvåren.
Jag köpte asbilliga rosa handskar för nio spänn på gekås i ullared häromdagen.
Perfekt att plocka med en hel bärkasse blir en omgång soppa.
Nu har vi ätit denna soppa.
MUMS.
Nässelsoppa
Har gjort nässelpesto också.
Nässelpesto
Jag har precis förvällt nässlorna jag plockade på förmiddagen och har en soppa på gång på spisen. Ser lovande ut! Nu fick jag ju avkok av nässlorna över, brun-grönt vatten som jag misstänker innehåller en massa nyttigheter från nässlorna. Kan man använda det på nåt sätt eller är det bara att hälla ut?
En till fråga: Tyckte det var så roligt med nässlor så jag gick ut och plockade ett gäng till. De här tänkte jag torka men då undrar jag: Man måste väl skölja dem i alla fall? I alla recept jag hittat står det bara att man ska torkad dem. Och när man sköljer dem blir de ju himlens blöta. Hur funkar det med torkningen? Hur gör ni?:)
Jag sköljer nässlorna i durkslag och skakar ur vattnet. Sen lägger jag nässlorna på lakan eller kökshanduk på brickor. Torkar på några dagar.
Tack för svaret!(Y)
Nu har vi ätit denna soppa.
MUMS.
Nässelsoppa
Visst är det gott och nyttigt!