Hej!
jag är utländsk och vi brukar ha en sallad här hemma, jag vet inte vad den heter men det är jättenkelt att göra!
skär ut gurka,tomat och lök i en skål, häll i matolja och salt och så är det klart!
JÄTTEGOD och man får verkligen bättre appetit!
asasto9 april 2010
Min favorit är kikärtor+avokado + lök (rödlök el. salladslök/purjo) +citronsaft, rapsolja och salt och peppar.
The_mama97mia9 april 2010
Jag gillar att ha i groddar i sallad, nu har jag alfalfafrön färdiggroddade. Känns så vitamin-vårigt.
Gillar den själv skarpt.... rekommenderas till grillat.
The_mama97mia13 maj 2010
Hoppar på här och vill tipsa om Bladpersilja! Generösa mängder tillsammans med tomat, gurka, lök, citron och annat man vill ha i. Flaggar alltså för att använda bladpersilja inte bara som krydda/ört utan som salladsgrönsak.
Snoffa13 maj 2010
Mamma brukar riva morot och äpple och pressa ner apelsinsaft, det är jättegott. :)
siggemums13 maj 2010
Ruccola, smulad feta och granatäpplekärnor, vackert och gott.
ericabus13 maj 2010
Spenat-blad, tomat och Balsamico
EmelieMA13 maj 2010
ruccola sallad, tomat, gurka, rödlök, olja, och någon salladsmix!
jätte gott :)
EmelieMA13 maj 2010
fetaost är väldigt gott att ha i också :)
tycons13 maj 2010
Kebabsallad med starksås och vitlöks-sås på gräddfil.
strimlad rödkål som blandas med tärnad fetaost, lite olivolja, salt, peppar och rostade solrosfrön.
babyspenat som blandas med små broccolibuketter. sockerärtor, fint skivad rödlök och en burk marinerad fetaost.
coleslaw - strimlad vitkål och riven morot slakas i kokande vatten, undr tiden det svalnar lite blandar jag 50/50 majonäs och creme fraiche och smaksätter med lite stevia (eller socker eller ananasjuice om man vill)salt, peppar och en tesked dijonsenap. Sen blandar man det medan kålen är ljummen så drar det åt sig dressingen bättre. Det kan stå i kylskåpet i flera dagar och är särskilt gott till hamburgare, grillat och till panerad fisk.
Lenkan28 juni 2013
Rödlök, majs, paprika, ostkuber, knaperstekt bacon, hårdkokt hackat ägg, sockerärter, purjolök...kan ju blanda i vad som helst nästan :)
Läser genom tråden och blev sååå sugen på en god sallad nu..
Men, vad som inte nämnts ofta nog; FETAOST! Förhöjer varenda sallad även om det bara är isbergssallad, gurka och tomat. Så ett extra slag för fetaosten.
En sallad på äppelklyftor med örtagård-dressing (färdig påsblandning du blandar med olja och vatten) är trots allt det som slår allra högst hemma. Jag och min sambo gör alltid dubbelt för att sitta och äta som "efterrätt" när maten är slut. Använd då helst krispiga äpplen, typ Pink Lady eller liknande. Supergott!!
Hej!
jag är utländsk och vi brukar ha en sallad här hemma, jag vet inte vad den heter men det är jättenkelt att göra!
skär ut gurka,tomat och lök i en skål, häll i matolja och salt och så är det klart!
JÄTTEGOD och man får verkligen bättre appetit!
Min favorit är kikärtor+avokado + lök (rödlök el. salladslök/purjo) +citronsaft, rapsolja och salt och peppar.
Jag gillar att ha i groddar i sallad, nu har jag alfalfafrön färdiggroddade. Känns så vitamin-vårigt.
En sallad som folk faktiskt bett om recept för är
Svensk sallad a la bulgur
Gillar den själv skarpt.... rekommenderas till grillat.
Hoppar på här och vill tipsa om Bladpersilja! Generösa mängder tillsammans med tomat, gurka, lök, citron och annat man vill ha i. Flaggar alltså för att använda bladpersilja inte bara som krydda/ört utan som salladsgrönsak.
Mamma brukar riva morot och äpple och pressa ner apelsinsaft, det är jättegott. :)
Ruccola, smulad feta och granatäpplekärnor, vackert och gott.
Spenat-blad, tomat och Balsamico
ruccola sallad, tomat, gurka, rödlök, olja, och någon salladsmix!
jätte gott :)
fetaost är väldigt gott att ha i också :)
Kebabsallad med starksås och vitlöks-sås på gräddfil.
avocado + rucola + färsk mango. olivolja + pressad citronjuice på =)
Tre favoritsallader:
strimlad rödkål som blandas med tärnad fetaost, lite olivolja, salt, peppar och rostade solrosfrön.
babyspenat som blandas med små broccolibuketter. sockerärtor, fint skivad rödlök och en burk marinerad fetaost.
coleslaw - strimlad vitkål och riven morot slakas i kokande vatten, undr tiden det svalnar lite blandar jag 50/50 majonäs och creme fraiche och smaksätter med lite stevia (eller socker eller ananasjuice om man vill)salt, peppar och en tesked dijonsenap. Sen blandar man det medan kålen är ljummen så drar det åt sig dressingen bättre. Det kan stå i kylskåpet i flera dagar och är särskilt gott till hamburgare, grillat och till panerad fisk.
Rödlök, majs, paprika, ostkuber, knaperstekt bacon, hårdkokt hackat ägg, sockerärter, purjolök...kan ju blanda i vad som helst nästan :)
Ruccolasallad med västerbottensost á la Ernst
Läser genom tråden och blev sååå sugen på en god sallad nu..
Men, vad som inte nämnts ofta nog; FETAOST! Förhöjer varenda sallad även om det bara är isbergssallad, gurka och tomat. Så ett extra slag för fetaosten.
En sallad på äppelklyftor med örtagård-dressing (färdig påsblandning du blandar med olja och vatten) är trots allt det som slår allra högst hemma. Jag och min sambo gör alltid dubbelt för att sitta och äta som "efterrätt" när maten är slut. Använd då helst krispiga äpplen, typ Pink Lady eller liknande. Supergott!!