För er som inte provat Voltaires Lantbuljong- PROVA! Den funkar i allt och är helt underbar. Måste provas!:D
JAg har den i nästan allt, köttfärssås, soppa, köttgryta m.m.
Jag köpte min på Ica. så den är lätt att få tag i (Y)
snutten22 januari 2008
salt, peppar, vitlökspeppar, italiensk köttfärskrydda och pepparmix. Buljongtärning i mycket (köttfärssås, soppor, grytor, såser m.m) och vitlök, så klart...
Metusela28 januari 2008
Basilika! (Y)
oskarSs28 januari 2008
(Y)CURRRRYYYYY(Y)
måste vas den goddaste kryddan =D
MammaIrene28 januari 2008
Jag tycker om paprikapulver, speciellt i kycklingrätter.
Svartpeppar finns väl också med i de flesta anrättningar, men det senaste jag hittat o älskat är örtpeppar, mycket gott i det mesta o piffar verkligen upp rotmos så väl som vanligt mos.(Y)
Metusela28 januari 2008
Sweet Chili e oxå gött..
Ingan29 januari 2008
Persilado är min favoritkrydda i sallader,förutom olja och vinäger.(Y)
sheep_pooooorn3 februari 2008
jag gillar paprika.
monkan684 februari 2008
Pepparmix (Santa Maria). Använder den i nästan allt jag gör faktiskt. Inte till fisk och skaldjur men allt annat. Klarar mig inte utan den i köket. Sen smaksätter jag ju med allt möjligt annat oxå :)
Vitlökskryddan från Alpnearing är oslagbar!
jenny76b4 februari 2008
Salt ovh vitpeppar är ett måste i nästan allt.
Jag har en hylla full med kryddor!
Jag brukar läsa på kryddburkarna vad de passar till, och krydda lite hur som haver. Kör på känn.. Blir oftast bra oxå..:p
allimaca8 februari 2008
(Y) Vitlöks peppar och ostronsås(om jag får räkna det som krydda)
Men är även ett stor fan av typ chili och såna kryddor.
pingu10 februari 2008
Nymald svartpeppar (ett måste)
örtsalt (alltid)
havssalt (när lite extra sälta behövs)
vitlök (i det mesta)
curry (funkar till allt)
koriander (älskar koriander(L))
dill (barnens favoritkrydda)
mynta (himla gott i färsrätter och youghurtsåser)
enbär (att trolla fram viltsmak med)
timjan (ihop med enbär)
ajvar relish (lite extra piff där)
konc svartvinbärssaft (ger fylligare sås)
balsamvinäger (fräser alltid lök/grönsaker ihop med det)
Saltar med NaCl gör jag ytters sparsamt. Främst för att jag har småbarn men även för det att vi inte gillar salt mat nåt vidare.
Luis10 februari 2008
Basilika, Timjan, Flingsalt, svart peppar, kumin och Koriander.
10 februari 2008
Svart och vitpeppar, allround-grill krydda. vitlöksalt är det som jag använder mest
Moltass11 februari 2008
Mina favoriter: Spiskummin, kardemumma, saffran.
annaviola12 februari 2008
Jag använder det mesta i kryddväg. Salt och peppar används väl mest. Sedan tycker jag om curry och cayenne. Vitlök är också en favorit.
Grytlappen13 februari 2008
Använder ofta knaperstekt bacon till kokt vitfisk, stekt lever, i grönsallader, i potatissallad osv.
gunghesten14 februari 2008
Hej,
etiopisk peppar är fina grejjer :) Jag har fått det "smugglat" men även köpt i sverige:
Det brukar finnas etiopisk bacopeppar på "rättvis handel - världsbutiken" åtminstone i min stad.
Kolla här för mer info:
http://www.varldsbutikerna.org/
Skrivet av morgana den 18 nov 2007
Jag har blivit beroende av etiopiskt peppar i alla köttfärsrätter sedan jag blev introducerad för 15 år sedan. Jag har fått det insmugglat från Etiopien och är lite småskraj nu när det börjar ta slut, för nu har jag ingen som kan smuggla den mer...
Det är som ett rödbrunt peppar, väldigt "hett", och är perfekt för köttfärs, den tar köttfärsen till nya dimensioner. Jag har provat den till annan mat, men resultatet blir då bara sådär.
The_mama97mia1 mars 2008
Vilken kul tråd!
Jag undrar lite över hur man använder SUmak? Har ngn påse med ett syrligt rött pulver som jag tror kan vara det.
Dessutom hade jag en gång en "kryddguide" där man kunde se hur man bäst skulle kombinera olika kryddor - enligt principer som salt - hett - sött - syrligt el ngt liknande. Vore skoj att höra tips om hur man bäst kombinerar kryddor? Ex när jag gör köttfärssås använder jag gärna både basilika och oregano... Det kanske finns andra enkla tips där kryddorna gifter sig med varandra o tar smaklökarna till himlen????
MatAnders1 mars 2008
Skrivet av mama97mia den 1 mar 2008
Vilken kul tråd!
Jag undrar lite över hur man använder SUmak? Har ngn påse med ett syrligt rött pulver som jag tror kan vara det.
Dessutom hade jag en gång en "kryddguide" där man kunde se hur man bäst skulle kombinera olika kryddor - enligt principer som salt - hett - sött - syrligt el ngt liknande. Vore skoj att höra tips om hur man bäst kombinerar kryddor? Ex när jag gör köttfärssås använder jag gärna både basilika och oregano... Det kanske finns andra enkla tips där kryddorna gifter sig med varandra o tar smaklökarna till himlen????
Hej! Jo sumac är en turkisk salladskrydda jättegod att blanda med gurka,tomat,lök och persilja och olivolja och lite pressad citron...
Lantbuljong, salt å peppar.
För er som inte provat Voltaires Lantbuljong- PROVA! Den funkar i allt och är helt underbar. Måste provas!:D
JAg har den i nästan allt, köttfärssås, soppa, köttgryta m.m.
Jag köpte min på Ica. så den är lätt att få tag i (Y)
salt, peppar, vitlökspeppar, italiensk köttfärskrydda och pepparmix. Buljongtärning i mycket (köttfärssås, soppor, grytor, såser m.m) och vitlök, så klart...
Basilika! (Y)
(Y)CURRRRYYYYY(Y)
måste vas den goddaste kryddan =D
Jag tycker om paprikapulver, speciellt i kycklingrätter.
Svartpeppar finns väl också med i de flesta anrättningar, men det senaste jag hittat o älskat är örtpeppar, mycket gott i det mesta o piffar verkligen upp rotmos så väl som vanligt mos.(Y)
Sweet Chili e oxå gött..
Persilado är min favoritkrydda i sallader,förutom olja och vinäger.(Y)
jag gillar paprika.
Pepparmix (Santa Maria). Använder den i nästan allt jag gör faktiskt. Inte till fisk och skaldjur men allt annat. Klarar mig inte utan den i köket. Sen smaksätter jag ju med allt möjligt annat oxå :)
Vitlökskryddan från Alpnearing är oslagbar!
Salt ovh vitpeppar är ett måste i nästan allt.
Jag har en hylla full med kryddor!
Jag brukar läsa på kryddburkarna vad de passar till, och krydda lite hur som haver. Kör på känn.. Blir oftast bra oxå..:p
(Y) Vitlöks peppar och ostronsås(om jag får räkna det som krydda)
Men är även ett stor fan av typ chili och såna kryddor.
Nymald svartpeppar (ett måste)
örtsalt (alltid)
havssalt (när lite extra sälta behövs)
vitlök (i det mesta)
curry (funkar till allt)
koriander (älskar koriander(L))
dill (barnens favoritkrydda)
mynta (himla gott i färsrätter och youghurtsåser)
enbär (att trolla fram viltsmak med)
timjan (ihop med enbär)
ajvar relish (lite extra piff där)
konc svartvinbärssaft (ger fylligare sås)
balsamvinäger (fräser alltid lök/grönsaker ihop med det)
Saltar med NaCl gör jag ytters sparsamt. Främst för att jag har småbarn men även för det att vi inte gillar salt mat nåt vidare.
Basilika, Timjan, Flingsalt, svart peppar, kumin och Koriander.
Svart och vitpeppar, allround-grill krydda. vitlöksalt är det som jag använder mest
Mina favoriter: Spiskummin, kardemumma, saffran.
Jag använder det mesta i kryddväg. Salt och peppar används väl mest. Sedan tycker jag om curry och cayenne. Vitlök är också en favorit.
Använder ofta knaperstekt bacon till kokt vitfisk, stekt lever, i grönsallader, i potatissallad osv.
Hej,
etiopisk peppar är fina grejjer :) Jag har fått det "smugglat" men även köpt i sverige:
Det brukar finnas etiopisk bacopeppar på "rättvis handel - världsbutiken" åtminstone i min stad.
Kolla här för mer info:
http://www.varldsbutikerna.org/
Jag har blivit beroende av etiopiskt peppar i alla köttfärsrätter sedan jag blev introducerad för 15 år sedan. Jag har fått det insmugglat från Etiopien och är lite småskraj nu när det börjar ta slut, för nu har jag ingen som kan smuggla den mer...
Det är som ett rödbrunt peppar, väldigt "hett", och är perfekt för köttfärs, den tar köttfärsen till nya dimensioner. Jag har provat den till annan mat, men resultatet blir då bara sådär.
Vilken kul tråd!
Jag undrar lite över hur man använder SUmak? Har ngn påse med ett syrligt rött pulver som jag tror kan vara det.
Dessutom hade jag en gång en "kryddguide" där man kunde se hur man bäst skulle kombinera olika kryddor - enligt principer som salt - hett - sött - syrligt el ngt liknande. Vore skoj att höra tips om hur man bäst kombinerar kryddor? Ex när jag gör köttfärssås använder jag gärna både basilika och oregano... Det kanske finns andra enkla tips där kryddorna gifter sig med varandra o tar smaklökarna till himlen????
Vilken kul tråd!
Jag undrar lite över hur man använder SUmak? Har ngn påse med ett syrligt rött pulver som jag tror kan vara det.
Dessutom hade jag en gång en "kryddguide" där man kunde se hur man bäst skulle kombinera olika kryddor - enligt principer som salt - hett - sött - syrligt el ngt liknande. Vore skoj att höra tips om hur man bäst kombinerar kryddor? Ex när jag gör köttfärssås använder jag gärna både basilika och oregano... Det kanske finns andra enkla tips där kryddorna gifter sig med varandra o tar smaklökarna till himlen????
Hej! Jo sumac är en turkisk salladskrydda jättegod att blanda med gurka,tomat,lök och persilja och olivolja och lite pressad citron...