Jag är en riktig kryddoman. (H) Jag har ett köksöverskåp som är 30 cm brett. Hela nedre hyllan helt fylld av kryddburkar, ytterligare ett halvt hyllplan tas upp av påsar med kryddor i en burk och sedan har jag självklart ett "gäng" som står framme.
Det konstiga är att jag använder nästan allt. Det finns visserligen några riktiga höjdar favoriter (Gyroskrydda, Jamaican jerk, Sydafrikansk stek och grillkrydda, 5-pepparmix, oregano, basilika, timjan, rosmarin, vitlök, svart- och vitpeppar, jalapeñjopeppar, kanel, mukot, kardemumma, ingefära, kryddpeppar....det blev visst många:D) och några riktiga "stolpskott" däribland en kycklingkrydda som bara smakar kryddpeppar/paprika och en fiskkrydda som nästan smakar socker.
Saltar gör jag nog men inte mer än de flesta skulle jag tro.
Vad använder du Jamaican Jerk till, Jessica?
Jag har köpt det på Aruba och vet det funkar till revben. Men finns det något mera? Det är verkligen sting i den;-)
undrar IrreVirre
28 november 2007
Svart- vit- & kryddpeppar, timjan, oregano och sisit men inte minst grönpeppar både frystorkad och inlagd eftersom de har så olika smak. Paprika och kummin som jag tycker är en underbar krydda. Vad vore väl en gulaschsoppa utan kummin?
Bland de färska anväder jag gärna timjan, basilika, chili och såklart vitlök.
Sämst tycker jag om koriander som jag tycker smakar parfym, dragon är också en krydda som jag har lite svårt för
Lainialia28 november 2007
Finns ingen bättre krydda än torkad CHILI!
Det skulle vara vanlig hederlig bulljongtärning då :p
carola129 november 2007
jag använder mest salt svart ock vitpeppar till kött ock så brukar jag använda kurry till hönsgryta ock buljong ock parikapulver i köttbullarna+några kryddor till
monac29 november 2007
curry,färsk ingefära,mangochutny & kokosmjölk(H)någon chilipasta mmmm.....till kyckling,fisk,strimlad biff eller bara till grönsaker & rotfrukter. Med det kan man imponera på vem som helst!
mumsigt29 november 2007
Oj vilken svår fråga för mig.Jag blandar kryddor hej vilt i min matlagning,brukar bli jättegott.
Här är några kryddor som jag ändock favoriserar..
vitlökspulver,
grillkrydda,
allkrydda,
pepparmix,
grillmix :betsående av massor av kryddor (väldigt bra)!
citronpeppar:'(ja det var några det..
farmoringer29 november 2007
Finns ju så många kvarnar nu med havssalt och nån annan krydda som jag tycker är goda...
angeleye8229 november 2007
använder aromat mycket, samt oregano, citronpeppar, grillkrydda, sambal oelek, salt, paprikapulver..beroende på..kockarna på jobbet använder mycket salt o svartpeppar..går åt i mängder:-D
emelieskrypin5 december 2007
Mina absoluta favoriter är oregano, vitlökspeppar, curry och chili.
haxxx0rz7 december 2007
Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker om kebabsås. (L)
styvan16 december 2007
Citronpeppar, fem peppar och vitlökspeppar funkar till det mesta...prova...(Y)
imse16 december 2007
Just nu är jag inne i en spiskummin och koriander period..:D
16 december 2007
Jag har spiskummin i köttbullarna. Jättegott!(Y)
imse16 december 2007
Skrivet av greta-a den 16 dec 2007
Jag har spiskummin i köttbullarna. Jättegott!(Y)
Låter bra, jag ska tillsätta det i mina älgköttbullar så får vi se vad resultatet blir.//i:D
greta-a16 december 2007
Jag glömde säga att jag tycker att koriander är gott att ha till skivade tomater t.ex.:p
jas6517 december 2007
Hej,
Jag blandar ofta mina egna kryddblandningar beroende på vad jag lagar. Här kommer de kryddor som jag använder ofta det är fyra sorters peppar, salt, kardemumma, kanel, örtkryddor, vitlök även torkade såsom färska, ingefära, spiskummin, senaps frön, råsocker Jag har två kryddskåp här hemma som är fyllda till bredden.
Ett tips är att blanda lite salt med peppar korn och krossa dem i en mortel som man har i en skål när man lagar mat.
Aspholme17 december 2007
Flingsalt, Aromat, Tomat o Örtkrydda. Mos o pommes krydda, Köttfärskrydda, Svartpeppar, Lökpulver ( bra när någon inte tål lök i maten), Vitlök, Ingefära och Chili o Cayennep. Sambal Oelek
bejofr22 december 2007
Jag brukar använda tandoori, flintakryddaoch en tysk sojaliknande sak, sen använder jag gärna messmör i i såser och grutor.
imse23 december 2007
Skrivet av imse den 16 dec 2007
Skrivet av greta-a den 16 dec 2007
Jag har spiskummin i köttbullarna. Jättegott!(Y)
Låter bra, jag ska tillsätta det i mina älgköttbullar så får vi se vad resultatet blir.//i:D
Har nu testat med spiskummin,koriander,s&p i mina älgköttbullar. Det smakade jättegott enligt alla fyra provsmakare.
farmoringer6 januari 2008
Jag är då ingen saltanvändare direkt heller. Saltar inte nåt ris. ingen pasta, eller potatis. Har i regel sås till och tycker det räcker med det..
Jag är en riktig kryddoman. (H) Jag har ett köksöverskåp som är 30 cm brett. Hela nedre hyllan helt fylld av kryddburkar, ytterligare ett halvt hyllplan tas upp av påsar med kryddor i en burk och sedan har jag självklart ett "gäng" som står framme.
Det konstiga är att jag använder nästan allt. Det finns visserligen några riktiga höjdar favoriter (Gyroskrydda, Jamaican jerk, Sydafrikansk stek och grillkrydda, 5-pepparmix, oregano, basilika, timjan, rosmarin, vitlök, svart- och vitpeppar, jalapeñjopeppar, kanel, mukot, kardemumma, ingefära, kryddpeppar....det blev visst många:D) och några riktiga "stolpskott" däribland en kycklingkrydda som bara smakar kryddpeppar/paprika och en fiskkrydda som nästan smakar socker.
Saltar gör jag nog men inte mer än de flesta skulle jag tro.
Vad använder du Jamaican Jerk till, Jessica?
Jag har köpt det på Aruba och vet det funkar till revben. Men finns det något mera? Det är verkligen sting i den;-)
undrar IrreVirre
Svart- vit- & kryddpeppar, timjan, oregano och sisit men inte minst grönpeppar både frystorkad och inlagd eftersom de har så olika smak. Paprika och kummin som jag tycker är en underbar krydda. Vad vore väl en gulaschsoppa utan kummin?
Bland de färska anväder jag gärna timjan, basilika, chili och såklart vitlök.
Sämst tycker jag om koriander som jag tycker smakar parfym, dragon är också en krydda som jag har lite svårt för
Finns ingen bättre krydda än torkad CHILI!
Det skulle vara vanlig hederlig bulljongtärning då :p
jag använder mest salt svart ock vitpeppar till kött ock så brukar jag använda kurry till hönsgryta ock buljong ock parikapulver i köttbullarna+några kryddor till
curry,färsk ingefära,mangochutny & kokosmjölk(H)någon chilipasta mmmm.....till kyckling,fisk,strimlad biff eller bara till grönsaker & rotfrukter. Med det kan man imponera på vem som helst!
Oj vilken svår fråga för mig.Jag blandar kryddor hej vilt i min matlagning,brukar bli jättegott.
Här är några kryddor som jag ändock favoriserar..
vitlökspulver,
grillkrydda,
allkrydda,
pepparmix,
grillmix :betsående av massor av kryddor (väldigt bra)!
citronpeppar:'(ja det var några det..
Finns ju så många kvarnar nu med havssalt och nån annan krydda som jag tycker är goda...
använder aromat mycket, samt oregano, citronpeppar, grillkrydda, sambal oelek, salt, paprikapulver..beroende på..kockarna på jobbet använder mycket salt o svartpeppar..går åt i mängder:-D
Mina absoluta favoriter är oregano, vitlökspeppar, curry och chili.
Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker om kebabsås. (L)
Citronpeppar, fem peppar och vitlökspeppar funkar till det mesta...prova...(Y)
Just nu är jag inne i en spiskummin och koriander period..:D
Jag har spiskummin i köttbullarna. Jättegott!(Y)
Jag har spiskummin i köttbullarna. Jättegott!(Y)
Låter bra, jag ska tillsätta det i mina älgköttbullar så får vi se vad resultatet blir.//i:D
Jag glömde säga att jag tycker att koriander är gott att ha till skivade tomater t.ex.:p
Hej,
Jag blandar ofta mina egna kryddblandningar beroende på vad jag lagar. Här kommer de kryddor som jag använder ofta det är fyra sorters peppar, salt, kardemumma, kanel, örtkryddor, vitlök även torkade såsom färska, ingefära, spiskummin, senaps frön, råsocker Jag har två kryddskåp här hemma som är fyllda till bredden.
Ett tips är att blanda lite salt med peppar korn och krossa dem i en mortel som man har i en skål när man lagar mat.
Flingsalt, Aromat, Tomat o Örtkrydda. Mos o pommes krydda, Köttfärskrydda, Svartpeppar, Lökpulver ( bra när någon inte tål lök i maten), Vitlök, Ingefära och Chili o Cayennep. Sambal Oelek
Jag brukar använda tandoori, flintakryddaoch en tysk sojaliknande sak, sen använder jag gärna messmör i i såser och grutor.
Jag har spiskummin i köttbullarna. Jättegott!(Y)
Låter bra, jag ska tillsätta det i mina älgköttbullar så får vi se vad resultatet blir.//i:D
Har nu testat med spiskummin,koriander,s&p i mina älgköttbullar. Det smakade jättegott enligt alla fyra provsmakare.
Jag är då ingen saltanvändare direkt heller. Saltar inte nåt ris. ingen pasta, eller potatis. Har i regel sås till och tycker det räcker med det..