Sicket elände. Ibland måste man ju gå igenom sina skåp, lådor o frysfack. Ni har väl sett Rent Hus i Tv4????
Nu upptäckte jag att jag har en stor påse med mandelbiskvier, köpte andra sortering på Cloettas fabrik i Ljungsbro... Vad sjutton ska jag göra med dom????
Dessutom har jag hela korngryn - tips mottages tacksamt.
(Y)
Aron24 mars 2008
Nyponsoppa med biskvier är gott.
The_mama97mia24 mars 2008
mmmm... visst. det är en klassiker! Kan man göra ngt annat med mandelbiskvierna? Typ krossa dom o ha som ngn slags pajbotten????
Kom igen, det måste finnas andra saker som NI har i kyl, frys o skafferi som ni bara inte ve¨t vad ni ska göra med?
:o
markus24 mars 2008
Krossa dem och blanda dem med smör, som du gör med tex digestivekex. En nötig pajbotten...!?
The_mama97mia24 mars 2008
det är ju en tanke som låter värd att pröva. Ska jag äta dom till glass o nyponsoppa så ... räcker dom till nästa millenieskifte...
ikah24 mars 2008
Av korngrynen kan du laga Barley water.
God och läskande måltidsdryck.(Y)
Koka 3/4 dl korngryn i 1/2 l vatten, låt koka 30 minuter.
Riv det gula av 3 citroner och koka det med 1 1/2 dl socker, 3 l vatten.
Låt svalna och sila allt.
Blanda ihop och pressa saften ur citronerna och blanda ner.
Serveras avkylt.
enAnnan24 mars 2008
Korngryn är väl pölsa va?
;)
Korngryn är gott istället för ris/bulgur.
Koka i buljong efter paketet.
Biskvierna är jag inte så förtjust i, de är så söta. Men jag tror oxå att de kan funka bra som pajbotten till godispaj, eller krossa o använd istället för ströbröd när man bakar mjuk kaka.
Och tack för att du påminde mig, det är dags för rensning här oxå...
Okänd24 mars 2008
Skicka biskvierna till mig,haha(Y)Jag brukar köpa hem och snaska som de är(Y)Hua,va gott.
Och nyponsoppa,grädde och biskvier är väl mumma(Y)
The_mama97mia24 mars 2008
:) ja där ser man...
men jag har alltid så svårt att hitta i mitt lilla lilla skafferi/förråd o saker står staplade på varann. O så tänker man att jag vill ju inte KASTA ---
men???
Jag är säker på att det finns folk därute som har andra grejer i sina förråd o gömmor o inte vet vad dom ska göra med...
Det kanske var ett dumt namn på denna tråd, men ... hjälp mig då!
The_mama97mia24 mars 2008
Liliane, jag kanske borde börja skicka till dig... som jag skickade ansjovis till Croxie i England....
The_mama97mia24 mars 2008
och sen Hel Råg... provade i bak häromdagen, men mås¨te varna människor att det blir ... en plombfara...
fee-bee24 mars 2008
Glass nyponsoppa är gott tillsammans med biskvier(Y)
Okänd24 mars 2008
Haha,tur att jag inte har hel råg hemma.Jag har inga problem med att kasta,har ju hungriga rådjur,fåglar,ekorrar och rävar.Jag ger dem allt istället för att kasta och det känns inte så slösaktigt då(Y)
PS:Brukar koka makaroner till rådjuren och de äter upp varenda smula,det trodde ni inte va?(Y)
tilda24 mars 2008
Jag brukar äta dem som godis:D
The_mama97mia24 mars 2008
mmmmm--
har ni inget som ligger o trycker i era skafferier o skåp??????+
Konstiga konserver, mystiska mjölsorter, ????
enAnnan24 mars 2008
Jag flyttade för 1½ år sedan och kastade en hel del (alldeles för mycket!!) då, så än har jag inte samlat på mig så mycket konstigt.
Men visst är jag en hamster och storhandlar hem en del saker som ser roligt eller gott ut som sedan står kvar i skåpet...eller frysen till ingen nytta.
Jag har en förmåga att spara mat i frysen (det här ska jag spara för det kan vara bra att ha) sen åker allt ut i soporna när jag frostar av ändå..
The_mama97mia24 mars 2008
jag har också en del konstiga malaysiska (?) kryddbladningar i burk - Cape Malay heter en.
Är det bara jag? ÄR det ingen annan som köper knepiga grejer o sen inte vet vad man ska ha dom tilll???????
:o
The_mama97mia24 mars 2008
en Annan - jag gör ju likadant. Fryser en massa men vid avfrostningen inser jag att... det här hadfe jag kunnat slänga på en gång.... *Sorry*
lennali24 mars 2008
Skickar ett recept förslag till dina "bortglömda" mandelbiskvier. Hallonfrestelse
Själv rensar och städar jag skafferiet 2-3 gånger/år, bort med allt som har gammalt datum eller på gång att bli gammalt. Flyttade till en lägenhet för en massa år sedan där skafferiet tydligen hade varit totalt bortglömt, och när jag stoppade i mina mjölpåsar o dyl började det givetvis att gro, mjölbagg FY F-N så äckligt, bara att kasta allt och jag menar allt och sedan var det bara att ringa Anticimex. Därför städar och kastar jag hellre en gång för mycket än en gång för lite, huva ryser bara jag tänker på det.
monel24 mars 2008
Joo då. Läste detta inlägget och insåg att det var dags att rensa i speceriskåpen. Jösses vilka konstiga saker jag hittade .. undrar vem som har köpt dem. Som tur var så var det dags att slänga dem nu så jag slapp fundera på vad jag skulle använda dem till. Ofta kommer det kryddpåsar med veckotidningar man köper och det brukar jag ha svårt för att använda.
Skrivet av mama97mia den 24 mar 2008
jag har också en del konstiga malaysiska (?) kryddbladningar i burk - Cape Malay heter en.
Är det bara jag? ÄR det ingen annan som köper knepiga grejer o sen inte vet vad man ska ha dom tilll???????
Sicket elände. Ibland måste man ju gå igenom sina skåp, lådor o frysfack. Ni har väl sett Rent Hus i Tv4????
Nu upptäckte jag att jag har en stor påse med mandelbiskvier, köpte andra sortering på Cloettas fabrik i Ljungsbro... Vad sjutton ska jag göra med dom????
Dessutom har jag hela korngryn - tips mottages tacksamt.
(Y)
Nyponsoppa med biskvier är gott.
mmmm... visst. det är en klassiker! Kan man göra ngt annat med mandelbiskvierna? Typ krossa dom o ha som ngn slags pajbotten????
Kom igen, det måste finnas andra saker som NI har i kyl, frys o skafferi som ni bara inte ve¨t vad ni ska göra med?
:o
Krossa dem och blanda dem med smör, som du gör med tex digestivekex. En nötig pajbotten...!?
det är ju en tanke som låter värd att pröva. Ska jag äta dom till glass o nyponsoppa så ... räcker dom till nästa millenieskifte...
Av korngrynen kan du laga Barley water.
God och läskande måltidsdryck.(Y)
Koka 3/4 dl korngryn i 1/2 l vatten, låt koka 30 minuter.
Riv det gula av 3 citroner och koka det med 1 1/2 dl socker, 3 l vatten.
Låt svalna och sila allt.
Blanda ihop och pressa saften ur citronerna och blanda ner.
Serveras avkylt.
Korngryn är väl pölsa va?
;)
Korngryn är gott istället för ris/bulgur.
Koka i buljong efter paketet.
Biskvierna är jag inte så förtjust i, de är så söta. Men jag tror oxå att de kan funka bra som pajbotten till godispaj, eller krossa o använd istället för ströbröd när man bakar mjuk kaka.
Och tack för att du påminde mig, det är dags för rensning här oxå...
Skicka biskvierna till mig,haha(Y)Jag brukar köpa hem och snaska som de är(Y)Hua,va gott.
Och nyponsoppa,grädde och biskvier är väl mumma(Y)
:) ja där ser man...
men jag har alltid så svårt att hitta i mitt lilla lilla skafferi/förråd o saker står staplade på varann. O så tänker man att jag vill ju inte KASTA ---
men???
Jag är säker på att det finns folk därute som har andra grejer i sina förråd o gömmor o inte vet vad dom ska göra med...
Det kanske var ett dumt namn på denna tråd, men ... hjälp mig då!
Liliane, jag kanske borde börja skicka till dig... som jag skickade ansjovis till Croxie i England....
och sen Hel Råg... provade i bak häromdagen, men mås¨te varna människor att det blir ... en plombfara...
Glass nyponsoppa är gott tillsammans med biskvier(Y)
Haha,tur att jag inte har hel råg hemma.Jag har inga problem med att kasta,har ju hungriga rådjur,fåglar,ekorrar och rävar.Jag ger dem allt istället för att kasta och det känns inte så slösaktigt då(Y)
PS:Brukar koka makaroner till rådjuren och de äter upp varenda smula,det trodde ni inte va?(Y)
Jag brukar äta dem som godis:D
mmmmm--
har ni inget som ligger o trycker i era skafferier o skåp??????+
Konstiga konserver, mystiska mjölsorter, ????
Jag flyttade för 1½ år sedan och kastade en hel del (alldeles för mycket!!) då, så än har jag inte samlat på mig så mycket konstigt.
Men visst är jag en hamster och storhandlar hem en del saker som ser roligt eller gott ut som sedan står kvar i skåpet...eller frysen till ingen nytta.
Jag har en förmåga att spara mat i frysen (det här ska jag spara för det kan vara bra att ha) sen åker allt ut i soporna när jag frostar av ändå..
jag har också en del konstiga malaysiska (?) kryddbladningar i burk - Cape Malay heter en.
Är det bara jag? ÄR det ingen annan som köper knepiga grejer o sen inte vet vad man ska ha dom tilll???????
:o
en Annan - jag gör ju likadant. Fryser en massa men vid avfrostningen inser jag att... det här hadfe jag kunnat slänga på en gång.... *Sorry*
Skickar ett recept förslag till dina "bortglömda" mandelbiskvier.
Hallonfrestelse
Själv rensar och städar jag skafferiet 2-3 gånger/år, bort med allt som har gammalt datum eller på gång att bli gammalt. Flyttade till en lägenhet för en massa år sedan där skafferiet tydligen hade varit totalt bortglömt, och när jag stoppade i mina mjölpåsar o dyl började det givetvis att gro, mjölbagg FY F-N så äckligt, bara att kasta allt och jag menar allt och sedan var det bara att ringa Anticimex. Därför städar och kastar jag hellre en gång för mycket än en gång för lite, huva ryser bara jag tänker på det.
Joo då. Läste detta inlägget och insåg att det var dags att rensa i speceriskåpen. Jösses vilka konstiga saker jag hittade .. undrar vem som har köpt dem. Som tur var så var det dags att slänga dem nu så jag slapp fundera på vad jag skulle använda dem till. Ofta kommer det kryddpåsar med veckotidningar man köper och det brukar jag ha svårt för att använda.
jag har också en del konstiga malaysiska (?) kryddbladningar i burk - Cape Malay heter en.
Är det bara jag? ÄR det ingen annan som köper knepiga grejer o sen inte vet vad man ska ha dom tilll???????
:o