Kan med fördel bakas dagen före så att smakerna hinner sätta sig. Garnera innan den serveras.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret.
Blanda samman ingredienserna till botten och tryck ut degen i botten samt 3 cm upp på kanten i formen. Förgrädda mitt i ugnen ca 6 min.
- Fyllning:
Sänk ugnsvärmen till 175°.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
Stek dem i smöret med farin och kanel ca 5 min.
Pressa över limesaft.
Lägg äppelbitarna i pajskalet.
- Vispa ägg och socker ca 2 min.
Tillsätt färskost och vaniljsocker under omrörning.
Bred krämen över äppelbitarna och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna.
- Topping:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Blanda samman crème fraiche, socker, vaniljsocker och limeskal.
Ta upp och smält gelatinbladen med lite av smeten.
Blanda ner gelatinet i resten av smeten.
Bred toppingen över kakan och ställ kallt till följande dag.
- Finhacka citronmelissbladen. Blanda med limeskal och socker, strö över kakan och servera.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar